ABD'den İsrail'le normalleşmeyi kabul eden Sudan'a 81 milyon dolar yardım

ABD yönetimi, İsrail'le ilişkilerini normalleştirme sürecine giren Sudan'a 81 milyon dolarlık insani yardım yapacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2020 02:01 GÜNCELLEME 25.10.2020 02:04 DÜNYA
ABD'den İsrail'le normalleşmeyi kabul eden Sudan'a 81 milyon dolar yardım
ABD'den İsrail'le normalleşmeyi kabul eden Sudan'a 81 milyon dolar yardım

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yazılı açıklama yaparak, Sudan'daki insani krizle mücadele için 81 milyon dolar yardım göndereceklerini duyurdu.

 

Pompeo, son yardımla birlikte, Güney Sudan ve bölgedeki krizlerin etkilerinin hafifletilmesi amacıyla açıkladıkları insani yardımın 436 milyon dolara ulaşacağını ifade etti.

ABD'nin Sudan'a yönelik yardımı, Sudan ile İsrail arasındaki "siyasi normalleşme" sürecinin başlamasının hemen ardından açıklaması dikkati çekti.

 

- İSRAİL İLE NORMALLEŞEN SON ÜLKE SUDAN OLDU

Başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında uzun süredir perde arkasında yürütülen temas süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE'nin, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail ile normalleşme anlaşmasına vardığını açıklamasıyla aleni hale gelmişti.

Beyaz Saray'da 15 Eylül'de düzenlenen resmi törende, İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

Trump, cuma günü Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, Sudan'ın da İsrail ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Bunun hemen öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığı bildirilmişti.

Söz konusu adımın Sudan'ın "terör kurbanlarına 335 milyon dolarlık ödemeyi yapması"nın hemen ardından atıldığına işaret edilen açıklamada, Hartum yönetimine gösterdiği anlayış için de teşekkür edilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Yusuf Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne cümertlik ABD lerini n önce haraç alıyor araplar dan sonra bu haraçtan onlara lütüf ta bulunuyor birazcık sudanlı yetkililerde bundan memnuniyetlerini dile getiriyorlar
    Cevapla
  • vanli kürd 3 yıl önce Şikayet Et
    ben eminimki sudanda omer beşiri indiren adina halk denen piyonlar kuklalari kullananlar bu gunlerin hesabini elbet yaptilar.beşir ambargoya razi oldu ama israil adindaki teror yonetimini tanimaya razi olmadi.sudan halki genel olarak mazlum fakir ve inancli insanlar ama ne yazikki mislumanlar arasindaki bolunmusluk ihtilaf ve gelir adaletsizliginin sonuçlarindan bu ulkede nasibini aldi..allah muslumanlarin yardimcisi olsun..
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    350 terörist listesinden çıkaracağım diye al 80 yardım yap. Pes doğrusu. Bir garip Amerika ve dünya. Adamın istediği terörist, istediği değil
    Cevapla
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendisi terörist terörist değil paranın peşindeler ahmaklar avlıyorlar
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce ülkenin 335 milyon usd ni zorla çök gaspet. Sonra 80 milyon usd tutarında bozuk çürümüş sözde insani yardım yapacağım de. Bunlarda emin olun insani yardım değil ayrılıkçı gruplara silah ve mühimmattır
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Sömürüp temizlediklerinden geriye kalan bulaşıgını göndermişler. Sudan her seyini satmış oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR