Musluk kesildi Macron çıldırdı

Başta Afrika kıtası olmak üzere tüm cephelerde hezimete uğrayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslam düşmanlığı adı altında Türkiye’yi hedefine koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 07:26 GÜNCELLEME 28.10.2020 07:30 DÜNYA
Musluk kesildi Macron çıldırdı
Musluk kesildi Macron çıldırdı

Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Karabağ ve Afrika’da Türkiye’ye karşı tavır takınan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm bu cephelerde kaybetti. Hezimete uğrayan Macron, İslam düşmanlığı adı altında Türkiye’yi hedefine koydu.
Suriye’de terör örgütü PKK/YPG ile iş birliği yapan, Libya’da darbeci Hafter’i destekleyen, Doğu Akdeniz’de Türkiye karşıtı cepheye kalkan olan ve son olarak Karabağ’da Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğini engellemeye çalışan Paris’in oyunları boşa çıktı. Öte yandan,  Afrika’nın zenginliklerini sömüren Fransa’nın, 21’inci yüzyıla gelindiğinde kabuğuna çekilmek zorunda kalması ve Türkiye’nin kıtada son yıllarda izlediği kazan-kazan politikası Fransa’yı rahatsız etti.

 

 

FRANSA AFRİKA’YI KAYBEDİYOR

Eski kolonyal bir ülke olarak bölgedeki nüfuzunu korumak isteyen Fransa’ya Afrika kıtasının dört bir yanında halk, Paris ile bağlantılı ‘diktatör, yolsuzluğu bulaşmış’ yönetimlere karşı ayakta. Afrika’da son dönemde farklı ülkelerde Fransa karşıtı yüzlerce gösteri düzenledi. Afrika’da yıllarca sömürülen ülkeler, Türkiye’nin bölgeye girişinden sonra ise birçok yeni anlaşma imzaladı. Ankara’nın Afrika açılımı Macron’u panikletirken, Türkiye’nin Afrika’daki büyükelçilik sayısı 43’e yükseldi. Karşılıklı üst düzey ziyaret 500’ü aştı. Afrika’yı en fazla ziyaret eden lider ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Afrika ülkeleri ile ticaret hacmi 18 yılda 6 kat arttı. Somali’ye Türk askeri üs kuruldu. TİKA’nın Afrika’daki temsilcilik sayısı 22’ye ulaştı.

TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ DERİNLEŞİYOR

Bu durum, Afrika’nın değerli madenlerini çıkarıp yüzde 98’ine el koyan Fransa ve Hollanda gibi ülkeleri rahatsız etti. Altın, elmas gibi madenlerde Afrika ülkeleri artık Batılı şirketler yerine Türk şirketleri ile özel anlaşmalar yapıyor. Çıkarılan madenler ise o ülkelerle yarı yarıya paylaşıyor. İki taraf da kazanırken, sömürgeci zihniyetin ekonomik darbe yediğine dikkat çekiliyor. Bunun bir yansıması olarak ise Macron gibi liderlerin ekonomilerini ayakta tutan paranın kaynağının da kesildiğine işaret ediliyor.

 

 

PARA KESİLDİ, DÜŞMANLIK ZİRVE YAPTI

Afrika’dan gelen para musluğunun kesilince başta Fransa’da olmak üzere Türk düşmanlığının Avrupa’da zirve yaptığını vurgulayan uzmanlar, musluğu kesenin Erdoğan olduğu ve Fransa ile Hollanda gibi sömürgeci ülkelerin İslam düşmanlığı adı altında asıl hedeflerinin Türk düşmanlığı olduğu belirtiliyor. Ankara’nın ‘Afrika açılımı’ politikasından rahatsız olan Fransa; kıtada Türkiye’nin siyasi, ekonomi, askeri ve kültürel alanda varlık göstermesini etkili olmasını engellemeye çalışıyor. Ancak sömürgeci zihniyete karşı başkaldıran Afrika, şimdilerde yüzünü başta Türkiye, Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelere dönmüş durumda.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çıldırsın beter olsun
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah Osmanlı Reisin sayesinde dirilip Afrikaya insanı yatırım myaptıkça tüm avrupa helak olacak sömürü bitince Fransa dibe vuracak..
    Cevapla
  • Sevda 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu zihniyet oldukca biz daha cok cekeriz.nike.adidas ipone cikar ilk mūslūmanlar aliyor. Diyarbakira gittim adam berberin ismini .....paris vermis...ne alkaya bir batilinin asli restaurant yada leyla kuaför verdigini duydunuzmu....malesef icimizde zihniyetler....neyseya anlamissinizfir
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Cennet Mekan 2. Abdülhamid Han OKUMALARI İÇİN AVRUPAYA TALEBELER GÖNDERİYORDU LAKİN O TALEBELER BU SOYSUZLARIN ETKİSİNDE KALIP VATANINA İHANET EDİYORDU. ALLAH ONLARI KAHretSİN
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    muslumansan kardesim dini ogren once olenlerin arkasindan lanet okunmaz iki cihan sultani efendimizin hayatini oku ve yasa musluman demek agacin kabugu degil agacin ozudur sen kabukda kalmissin kardesim
    Cevapla
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuyruğuna basılınca nasıl bağırıyor köpek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR