Fransa'dan tarihi Afrika kararı. Macron: Artık zamanı geldi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Afrika’nın Sahel bölgesinde 7 yıldır 5 ülkede devam eden Barkhane Operasyonu'nun sona erdiğini duyurdu.
ABONE OLFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2014 yılından bu yana Afrika’nın Sahel bölgesinde terörle mücadele kapsamında devam eden Barkhane Operasyonu'nun sona erdiğini duyurarak, Sahel'deki Fransız askeri varlığının derin bir dönüşüm yaşayacağını açıkladı. "Zamanı geldi. Sahel'deki taahhüdümüzün devamı aynı şekilde olmayacak" diyen Macron, yeni bir uluslararası güç çağrısında bulundu. Macron, Barkhane Operasyonu'nun bir dış operasyon olarak sona erse de bölge ülkelerinden talep edenler ile işbirliğine devam edeceklerini belirterek, bu yeni işbirliğinin yöntemlerinin haziran ayı sonuna kadar bir koalisyon toplantısında belirleneceğini aktardı.
Fransa'nın sömürgeciliği katliamlarla dolu
Cumhurbaşkanı Macron, "Fransa'nın dış operasyonları çerçevesindeki kalıcı mevcudiyeti, devlet ve devlet hizmetlerinin siyasi istikrara dönüşü ve egemen devletlerin seçiminin yerini alamaz" dedi.
Fransa'nın şu anda Sahel bölgesinde terör örgütleri ile mücadele kapsamında 5 bin 100 askeri bulunuyor. Fransız ordusu 2013'ten bu yana Mali, Moritanya, Nijer, Burkina Faso ve Çad'daki güçleri destekliyor.
Fransa eski kolonilerini sömürerek ayakta kalabiliyor
2013'TEN BERİ 50 FRANSIZ ASKERİ ÖLDÜ
Fransa, 2013 başında Mali'deki "Serval" isimli askeri harekatın ardından 2014'te "Barkhane Operasyonu'nu" başlatmıştı. Operasyonda 7'si bu yıl olmak üzere 2013'ten bu yana 50 Fransız askeri hayatını kaybetmişti.
Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer tarafından Afrika'nın Sahel bölgesinde terörle mücadelesine destek için oluşturulan "G5 Sahel Gücü" adı verilen 5 bin kişilik ordunun kurulmasına Fransa öncülük etmişti.
Bölgedeki terör gruplarının yanı sıra uyuşturucu, silah ve göçmen ticaretine karşı da mücadele eden G5 Sahel Gücü'ne uluslararası camiadan da destek veriliyor.
Fransa Afrika'da muhtaç duruma düştü! Ampul yakamaz hale geldi
Bölgede petrol, gaz, uranyum, elmas, fosfat, boksit, plütonyum, manganez ve kobalt gibi zengin doğal kaynakların mevcudiyeti, çatışmaların önemli nedenlerinden biri olarak görülüyor.
-
merak 3 yıl önce Şikayet Etbir milyon musliman ølse haber bile olmiyor amma seytanin ve cocuklari geberdi mi butun dunya orda elinde kamara o isgal ettikleri yerde kac musliman øldu yada sivilBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatann sever 3 yıl önce Şikayet EtÖlenler Fransız askeri değil Keriz lejyonerler çakma Fransız askerleri Fransa 5 yıl benim için askerlik yapın size vatandaşlık vereyim diyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ömer KARA 3 yıl önce Şikayet EtOperasyonun yapıldığı haritadaki hatta dikkat ederseniz eğer, bu operasyonun Türkiye'nin Afrika'nın güneyine inişinin engellenmesi için yapıldığını apaçık görürsünüz. Türkiye'nin Burkino Faso, Nijerya ve Senegal üzerinden ilerleyişi durdurulmak isteniyor. Ama hesaba katmadıkları birşey var ki oda bu ülke insanlarının Osmanlı'nın evlatlarına karşı olan sevgileri ve hürmetleri.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Katliam 3 yıl önce Şikayet Et50 Fransız askeri ölmüş ya öldüdükleriniz.Beğen Toplam 3 beğeni
-
sefer 3 yıl önce Şikayet Etpalavra , adamlarin merkez bankasi hala fransa . kan emiciler sizi.Beğen Toplam 14 beğeni