İlham Aliyev: Babamın vasiyeti yerine geldi

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden bir olan Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 'Babamın vasiyeti yerine geldi' paylaşımı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2020 19:10 GÜNCELLEME 08.11.2020 19:10 DÜNYA
İlham Aliyev: Babamın vasiyeti yerine geldi
İlham Aliyev: Babamın vasiyeti yerine geldi

Hem çok sayıda tarihi anıta sahip olması hem de pek çok seçkin bilim ve kültür adamının burada doğması dolayısıyla sadece Şuşalılar için değil, tüm Azerbaycanlılar için önemli olan kent, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzellikleri nedeniyle Karabağ'ın sembol şehri kabul ediliyor. Kent ayrıca ünlü besteci ve müzisyenleri nedeniyle "Azerbaycan müziğinin beşiği" olarak da nitelendiriliyor.

 

HAYDAR ALİYEV: ŞUŞA AZİZ ŞEHİR, AZİZ KALE VE AZİZ BİR ANITTIR

Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Şuşa'yı "Bu, Azerbaycan halkının, atalarımızın yarattığı büyük bir anıttır. Şuşa, sadece Şuşa halkı için değil, tüm Azerbaycanlılar için aziz şehir, aziz kale, aziz anıttır." sözleriyle anlatmıştı.

 

İLHAM ALİYEV: BABAMIN VASİYETI YERINE GELDİ

Şuşa, Azerbaycanlılar için sadece bir şehir olmanın çok ötesinde. Azerbaycan ordusunun operasyona başladığı 27 Eylül'den bu yana Şuşa'nın kurtarılacağı günü bekleyen Azerbaycanlılar, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Şuşa işgalden azad edilmiştir." sözleriyle sokaklara döküldü.

Akşam saatlerinde duygusal bir paylaşım yapan Aliyev "Bir babanın vasiyetini yerine getirdiğim için şanslıyım. Şuşa'yı kurtardık! Bu büyük bir zafer! Bugün Milli Liderin ruhu ve şehitlerimiz şad olsun! Tebrikler Azerbaycan!" ifadelerini kullandı.

İnfografik: Azerbaycan ordusu Şuşa kentini işgalden kurtardı

 

YORUMLAR 4
  • Dağdelenoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın sn aliyev.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece baban rahmetli Haydar Aliyev'in vasiyet ettiği Şuşa'nın işgalden kurtarılma rehavetine sakın kapılma Gardaşım! Ortasında önemli. Dahada önemli olan diğer DAĞLIK KARABAĞ BÖLGESİ denen yeraltı ve yerüstü zenginliklere sahip olan ve stratejik ehemmiye haiz yerlerin öncelikle tamamının işgalden kurtarılması gerekir. Rabbim Azerbaycan ordumuzu muzaffer eylesin.
    Cevapla
  • Ya Allah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bismillah ya Allah... Zalime yaşasın Cehennem... Devam et Azerbaycan durmak yok yola devam... Azeri arkadaşlarımın vardı karabağlı anne babaları oradan bahsedilince gözyaşlarına şahit oldum o insanlar ölmeden topraklarını görmeyi nasip et Ya Rab
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    bir savaşta sitratejik bolgeler ele geçirirse yol köprü enerji kaynakları vb işte oralari elde taraf savaşın galibidir. azeriler turkiyeyi arkasina aldiktan sonra Ermenistan mecbur karabagi terkedecektir. şimdi iki turk bakan azerbaycana gitti hem masada hem cephede ne yapacaklarıni ilhan aliyeve taktik olarak iletildi. aliyev turkiyeyi dinlerse azerbaycan savaşın kesin galibidir. gönlümüz azeri kardeşlerimizin zaferinden yana
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR