Macron'dan 'yok artık' dedirten skandal açıklama: Onlar Türkiye'den maaş alıyor...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var." dedi. Macron ayrıca Afrika ülkelerine Fransa'ya karşı destek verenlerin, videolar yapanların ve Fransızca yayın yapan medyalarda yer alanların birçoğunun Rusya veya Türkiye tarafından maaş aldığını iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2020 21:06 GÜNCELLEME 23.11.2020 17:59 DÜNYA
Macron'dan 'yok artık' dedirten skandal açıklama: Onlar Türkiye'den maaş alıyor...
Macron'dan 'yok artık' dedirten skandal açıklama: Onlar Türkiye'den maaş alıyor...

Macron, Jeune Afrique gazetesine verdiği demeçte, Afrikalıların sömürge dönemi nedeniyle kendilerine olan kızgınlığından Türkiye ve Rusya'yı sorumlu tuttu. 

 


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Barkhane Operasyonu ile ilgili gelecek aylarda yeni kararlar alacağını vurgulayan Macron, "(Afrikalı) Ortaklarımızın Fransa'nın yanlarında kalmalarını istediklerini açık şekilde tekrar söylemelerine ihtiyacım var." ifadelerini kullandı. 

Macron, gelecek yıl Ruanda'ya gitmeyi umduğunu aktardı. 

 


"BUNLAR TÜRKİYE VE RUSYA'DAN MAAŞ ALIYOR"

"Sömürge dönemi sonrası kızgınlıkla ilgili, bazen Afrikalı liderler ama özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı güçler tarafından uygulanan strateji var. Saf olmamak lazım." görüşünü paylaşan Macron, bunlara ses verenlerin, videolar yapanların ve Fransızca yayın yapan medyalarda yer alanların birçoğunun Rusya veya Türkiye tarafından maaş aldığını iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron, karikatürlerle ilgili ifadelerinin Müslüman Kardeşler ve Türkiye tarafından çarpıtıldığını ve bunun Sahra Altı Afrika dahil kamuoyunun görüşünü etkilediğini iddia etti.

YORUMLAR 191 TÜMÜ
  • Kafayı yedi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Makarna da yedi kafayı nihayet
    Cevapla
  • .....Marangoz..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'nın da CHPKK yı, DAEŞ'i, YPG yi, PYD yi, FETÖ yü, desdeklediğini ve beslediğini biliyoruz...
    Cevapla
  • osmanli27 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru tesbit..
    Cevapla
  • Şuhudi Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin çoktandır yaptıklarınızı, bizim yeni yapıyor olmamız sevindirici değşl tabi lakin iyi, baya iyi. Devlet milletüni korumak içşn herşeyi yapacaktır.
    Cevapla
  • kotay 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam yalanda chp yide geçti
    Cevapla
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah paramız olsada Afrikalıları maaşa bağlayabilsek en azından milletine hizmet ederdi maaş verdikleriz.Sizin maaş verdikleriz memleketini sizinle birlikte soyuyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR