Ünlü Yahudi dergisi, Macron'un neden Türkiye ve Erdoğan'a saldırdığını açıkladı

ABD merkezli Yahudilerin sahibi olduğu Tablet Magazine isimli dergi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'yi hedef alan siyaset anlayışının perde arkasındaki detaylarını kaleme aldı. Dergi, Macron'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile girdiği söz savaşlarını, koltuğunu kaybetmemek için son dönemde kasıtlı olarak şiddetlendirdiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2020 16:56 GÜNCELLEME 01.12.2020 16:57 DÜNYA
Ünlü Yahudi dergisi, Macron'un neden Türkiye ve Erdoğan'a saldırdığını açıkladı
Ünlü Yahudi dergisi, Macron'un neden Türkiye ve Erdoğan'a saldırdığını açıkladı

ABD merkezli Tablet Magazine isimli dergi, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilime değindi.

 

Macron'un kendi çıkarları için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile söz savaşlarına girdiğini vurgulayan makale, "Macron'un Türk Gambit"i (Satrançta daha iyi bir hamle yapmak için feda edilen taş)" başlığıyla yayımlandı.

"MACRON'UN AKIL TEDAVİSİNE İHTİYACI VAR"

 

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam'ı hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı hakkında ''Macron'un bir tür akıl tedavisine ihtiyacı var. Din özgürlüğüne inanmayan ve kendi ülkesinde yaşayan farklı inançlardan milyonlarca insana karşı bu şekilde davranan bir devlet başkanı hakkında söylenecek başka ne var?'' ifadelerine vurgu yapıldı.

Macron'un İslam ayrılıkçılığı politikasını seçimi yeniden kazanmak adına bir kampanyaya çevirdiğini belirten Tablet, ''Bize öyle geliyor ki, Macron'un iç politikası, Fransa'ya özgü bir dizi sorunu ele almak için tamamen meşru bir girişim olsa da, dış stratejisi, temel açılardan uyuşmayan şaşırtıcı bir karar'' yorumunda bulundu.

"ERDOĞAN İLE ÇEKİŞMESİ,POLİTİKASINA FAYDA SAĞLIYOR"

Macron'un anketlerde geriye düşmesinin ardından bu politikaları daha sert şekilde kullandığına vurgu yapılan makalede, Türkiye'ye saldırmanın, Fransa Cumhurbaşkanı'na ve ülkesinde rant sağladığı belirtildi.

Tablet, "Erdoğan ile çekişmenin" Macron'un politikasına faydası olduğunu belirterek, Ermeni ve Kürt diasporalarına verilen açık desteğin de Türkiye'nin tepkisini çekerek tartışmaları alevlendirdiğini belirtti.

NATO VE ABD'Yİ KIŞKIRTIYOR

Öte yandan söz konusu makalede, Macron'un İslam politikasının yanında, NATO ve ABD'yi de Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler üzerinden Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalıştığı vurgulandı.

YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Problem yok. Biz de gider imami ve mansuru seceriz. Erdogan a ders veririz. Yatacagimiz yer yok gercekten.
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron'un Türkiye'ye saldırganlığı Siyonist İsrail'in piyonu olduğu için her zaman olduğu gibi Yahudiler dünyayı fesada sürükleyen millettir.
    Cevapla
  • Yaşar dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Markon Fransada sonunun olduğunu anladı
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa’nın faşist ve sömürgeci zihniyetinin tezahür ettiği kişilik
    Cevapla
  • nazi commander 3 yıl önce Şikayet Et
    Heil makron !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR