Ermenistan'dan dikkat çeken İHA kararı

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu karşısında yaşadığı hezimetin ardından İHA üzerine uzmanlar yetiştirmek için eğitim programı başlatma kararı aldı. Bu kapsamda ülkede 65 atölye kurulacak. Programın yöneticisi Sedrak Vardanyan, "Savaş, teknolojik olarak geri kaldığımızı gösterdi" diyerek atölyelerin farklı yaş gruplarından ve mesleklerden insanlara açık olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2021 10:45 GÜNCELLEME 09.02.2021 09:37 DÜNYA
Ermenistan'dan dikkat çeken İHA kararı
Ermenistan'dan dikkat çeken İHA kararı

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altındaki topraklarını 44 gün içinde geri almıştı. Azerbaycan'ın tarihi zaferinde Türk İHA/SİHA'larının katkısı hala dünya basınında kendine yer bulmaya devam ederken, yaşadıkları hezimetin ardından Ermenistan, İHA teknolojisinde gelişim sağlamak için harekete geçti.

İAH TASARLANMASI İÇİN ATÖLYELER KURULACAK

Ermenistan'da faaliyet gösteren İleri Teknoloji İşletmeleri Birliği’nin (UITE) hazırladığı eğitim programı kapsamında, okul çağındaki çocuklar için drone tasarımı ve kullanımı eğitimleri verilmesi için atölyeler kurulması kararlaştırıldı.

"TEKNOLOJİK OLARAK GERİ KALDIK"

Ülke çapında 65 atölye kurulması hedeflenirken, bu atölyelerde insansız hava araçları üzerine uzmanlar yetiştirilmesi hedefleniyor.

Atölyelerin, deneyim kazanmaları için farklı yaş gruplarından ve mesleklerden insanlara açık olacağını ifade eden programın yöneticisi Sedrak Vardanyan, "Savaş, teknolojik olarak geri kaldığımızı gösterdi" açıklamasında bulundu.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ula ermeni kafiri cok silahin olması önemli değil önemli olan o silahları kullanacak yiğitler olmasıdır.bir sürü rus hurdalarını doldurdunuz karabağ bir siha hepsini yerle bir etti.
    Cevapla
  • hızırali.. 3 yıl önce Şikayet Et
    la oğlum az ilerde oynayın bizim işimiz var ermeni katiller ula biz molada iha yapan bir milletiz
    Cevapla
  • Canturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Demekki hala fragman izliyoz filim baslamamis filmin sonu naail olacak merakla bekleyecez kalabalik olacagi kesin
    Cevapla
  • T akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana selcuk abi Rabbim seni korusun
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    bu topluluk bir millet değil, tecavüzcü, katliamcı bir topluluk. başı batıda olan bir maşa. 30 sene yattığı topraklardan israil usulü yerleşecekti. bu amacından sapmayacağı haritalarında var. onun için artış savaşamayacak hale getirilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR