Çetiner Çetin: Gara'daki operasyonda Türk askeri Rus mayınlarına dikkat etmeli

Habertürk yazarı Çetiner Çetin "Gara'da ne işimiz var?" adlı köşe yazısında, yürütülen "Pençe-Kaplan 2" operasyonuna değinerek, bölgenin PKK açısında önemini, geçmişini, dengelerini ve harekatın hedefini değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2021 13:28 GÜNCELLEME 15.02.2021 08:43 DÜNYA
Çetiner Çetin: Gara'daki operasyonda Türk askeri Rus mayınlarına dikkat etmeli
Çetiner Çetin: Gara'daki operasyonda Türk askeri Rus mayınlarına dikkat etmeli

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'nın Kandil ve Sincar'dan sonraki en kritik kamplarının bulunduğu Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yönelik başlattığı "Pençe-Kaplan 2" operasyonu kararlılıkla devam ediyor.

MEHMETÇİK KIŞ ŞARTLARINA RAĞMEN TERÖRÜN BELİNİ KIRIYOR

Sahanın son derece hareketli olduğunu dile getiren Habertürk yazarı Çetiner Çetin, harekatın eksi 20 derecede, ABD'nin PKK'ya verdiği yeni nesil silahlar ve aldığı teknik teçhizata rağmen sürdüğünü kaydetti.

SİHA'LAR OPERASYONDA ÇOK ETKİN

PKK'nın bölgedeki varlığını yüzde 65 oranında sınırlandırıldığını kaydeden Habertürk yazarı, Türkiye'nin bölgede kuruduğu üslere değinerek şu değerlendirmede bulundu;

"Türkiye, Gara ve Kanireş bölgesi dışındaki alanlarda yeni üsler kurdu. İlk kez bölgedeki sivil halk ile iletişim geliştirildi. İHA'ların ve özellikle SİHA'ların devreye girmesi ile birlikte Türkiye de buralarda önemli ölçüde kontrolü sağlamış oldu."

"MEHMETÇİK RUS YAPIMI MAYINLARA ÇOK DİKKAT ETMELİ"

Konuyu 1996'ya götüren Çetin, Saddam Hüseyin'in devrilmesi sonrasında PKK'nın, Irak ordusunun Musul ve Bağdat depolarından elde ettiği silahlara değindi. 2003'te Irak'ta savaşın başlamasıyla örgütün yine, Musul ve Bağdat'taki askeri depolardan Rus yapımı mayınları çaldığını belirten Çetiner Çetin, "Operasyon planlandığı gibi ve projeksiyon ölçeğinde devam ediyor. Zira 2003'te Irak savaşının başlamasından sonra PKK, Musul ve Bağdat'taki askeri depolardan çaldığı Rus yapımı mayınların bir kısmını sınır hattımızdaki son kalesi olan Gara bölgesini tuzaklamak için kullanıyor. Bu nedenle Özel Kuvvetlere mensup askerlerimiz oldukça dikkatli hareket etmek durumunda" ifadelerini kullandı.

OPERASYONUN HEDEFLERİ

PKK'nın Türkiye sınır hattında kaybettiği alanların ardından Gara bölgesini Kandil ile Sincar hattı arasındaki koordinasyon ve lojistik merkezine dönüştürmesi üzerine TSK'nın düğmeye bastığını söyleyen Çetin, operasyonun hedeflerini şu cümlelerle sıraladı;

"Burayı Sincar-Kandil'e alternatif olarak gören terör örgütünün bölgede kurduğu lojistik kampı, siyasi eğitim kampı ve sağlık birimlerinin olduğu iki üssü hali hazırda operasyonların hedefinde.

İlk aşamada bölgede yüzde 75 düzeyinde bir kontrolün sağlanması hedefleniyor. Bu sağlandıktan sonra Gara-Kanireş hattında operasyonel sürecin başlatılması amaçlanıyor. Zira bu operasyonlar neticesinde Kandil ile Sincar arasındaki bağ büyük ölçüde kopmuş olacak.

Operasyonun ilk aşamasında TSK'nın hedefi, PKK'nın Gara bölgesinde yer alan Sidari, Nirani, Museleka, Bilindbazi ve Şkeftiyan kampların ortadan kaldırmak...

Eğer Sincar'a yönelik bir operasyon gerçekleşecekse bunun öncesinde yolu açmak gerekiyor. Gara operasyonun maksadı ve manası budur."

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım yar ve yardımcımız olsun suan biz hissetmiyoruz ama orda deprem etkisi yaptı bizim mehmedlerimiz yer gök inliyor suan garada
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    bugün cemil bayık ne ise 90 lı yıllarda barzani talabani de oydu.. barzanileri şimdi pkk değil olarak lanse edip güya kuzey ırakı pkk dan temizleyip barzaniye bırakmak..bence amaç bu. kuzey ırak komple temizlenmeli bence barzaniler de dahil..
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Kandil Iran sınırında. Gara yı besleyenler. Deaş sadece Iran ve Israil e saldırı yapmadı hatırlatırım. Ballı laflar devleti Iran çok tehlikeli. Batıni oyunları aynen devam etmekte sanırım. Melikşah acımadı alçaklara bizde acımadan operasyonlara devam.
    Cevapla
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    suriye sdgdeki arapları pkkya karşı harekete geçirmek lazım. orada 80000 terörist yetiştirecek kadar kürt nüfus yok onların çoğu araptır.
    Cevapla
  • Sakarya - Fırat... 3 yıl önce Şikayet Et
    SDG ; PKK'nın kelime oyunu ; yani Sıriye'deki PKK
    Cevapla
  • tant 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeş zaten suriyede kalanlarin hepsi de sadece araplar kaldı digerleri kürt olanlarin hepside ülkemize kaçtılar onlain çoğu öyledir zoru görünce ülkesi için savaşmak yerine kaçarlaraynisini Türkiyeye de yapacakları ortada
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    iRAN Kandil'den, Türkiye Suriye kuzeyi ve Sincardan girerek çıkarıp atın artık bu habisi Ortadoğu coğrafyasından. İsrailin güvenliği adına "Kimyasal silah var" yalanı ile gelip milyonlarca masum insanı öldürdüler. Ebu Gureybte , Felluce de binlerce insana işkence yaptılar. Kimisine elektrik verdiler, kimisini köpekle ısırttılar, üst üste yığdıkları zavallı ölülerin yanında PURO ile fotograf cektirip poz verdiler..İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN ARTIK..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR