Rusya Türk SİHA'larından ders çıkardı: Pantsir'lere güncelleme

Türkiye'nin Libya'da Karabağ'da ve Suriye'de yerli ve milli SİHA'lar ile Rus Hava Savunma Sistemlerine karşı elde ettiği zafer, Rusya'da endişeyle karşılanmış, Pantsir'lerin yeniden güncellenmesi fikirlerini ortaya atmıştı. Rus yapımı ‘Pantsir’ hava savunma sistemine modernizasyon uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 16:25 GÜNCELLEME 23.02.2021 16:27 DÜNYA
Rusya Türk SİHA'larından ders çıkardı: Pantsir'lere güncelleme
Rusya Türk SİHA'larından ders çıkardı: Pantsir'lere güncelleme

Türk SİHA'ları karşısında Suriye'de Libya'da ve son olarak Karabağ'da adeta ecel terleri döken Pantsir Hava Savunma Sistemleri, başta Türk SİHA'ları olmak üzere diğer insansız hava araçlarına karşı modernize edildi, güncellendi.

SİSTEMLER MODERNİZE EDİLDİ

Rusya, Abu Dabi’de düzenlenen ‘IDEX-2021’ silah fuarında, gözden geçirilmiş ‘Pantsir-S1M’ modelini tanıttı. Tanıtılan modelde önemli değişiklikler yapıldı. Sistemdeki en önemli değişiklik ise radar sisteminin güncellenmesi oldu.

Pantsir hava savunma sisteminin üreticisi Rostex Konsorsiyumu, fuarda değişiklikleri tanıtarak şöyle dedi: “Modernizasyon gören Pantsir, yeni bir radara kavuştu. Söz konusu radar sayesinde, önceden 30 kilometre olan hedef tespit mesafesi 75 kilometreye çıkarıldı. Radar ve güçlendirilmiş uçaksavar füzeleri ile hedefi vurma mesafesi 20 kilometreden 40 kilometreye yükseltildi. Sistem bundan böyle havada 70 kilogram ağırlığındaki az görülür hedefleri de vurma özelliğine kavuştu.”

SİHA'LARA KARŞI GÜNCELLEME

Rostex Konsorsiyumu Başkanı Sergey Çemezov, modernizasyonun ardından, silahın Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de satılacağını açıkladı. Pantsir sistemi, Libya’da Türk yapımı SİHA’lar karşısında etkisiz kalmıştı. Rusya, Suriye’deki Hymeymim askeri üssüne de bu savunma sistemlerinden yerleştirmişti.

 

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • N.olgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Elde edilecek teknolojik bilgiler asla emperyalist abd nin bilgi edinmesine izin verilmemeli.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yeni Pantsir'leri Karabağ, Suriye veya Libya'da denemek isteyecektir.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sihalar radara yakalanamiyor bunu çözemediler henüz
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman MAN Tirlarini kullaniyorlar :)
    Cevapla
  • Abdullah b. 3 yıl önce Şikayet Et
    dikkat etsinler de bizim iha ların güncellenmiş hali ile karşılaşmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR