Rusya'dan yakın zamanda S-300'ler ve SİHA'lar gelecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Galina Bayterek, yakın zamanda Rusya'dan S-300 füze sistemleri ve SİHA'ların ulaştırılacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2021 15:30 GÜNCELLEME 26.02.2021 15:30 DÜNYA
Rusya'dan yakın zamanda S-300'ler ve SİHA'lar gelecek
Rusya'dan yakın zamanda S-300'ler ve SİHA'lar gelecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Galina Bayterek, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, Rusya'nın başkenti Moskova'ya 24-25 Şubat'ta yaptığı ilk yurt dışı resmi ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu.

Caparov'un Rusya ziyaretinin verimli geçtiğini belirten Bayterek, "Yakın zamanda Rusya'dan S-300 füzeleri ve SİHA'lar ulaştırılacak. Bu da Rusya'nın, Kırgızistan'ın ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ile Avrasya Ekonomik Birliğinin (AEB) dış sınır güvenliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlayacak" dedi.

Bayterek, temaslarda, güvenlik, ekonomik iş birliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele, göçmen işçilerinin sorunları, eğitim, bilim ve kültür konuları, doğal gaz ve yakıt tarifelerinin ele alındığını da kaydetti.

Rus askeri hava üssü, KGAÖ çerçevesinde başkent Bişkek'ten 25 kilometre uzaklıktaki Kant kentinde 2003'ten bu yana faaliyet gösteriyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kırgızistan da darbe yapmamız lazım. Bunların kanı bozuk.
    Cevapla
  • dervaz 3 yıl önce Şikayet Et
    fetönün tamamen ele geçirdiği bir ülke küçük fetöstan olmuş kırgızıstan üstelik bide rus hizmetkarlığı kanlarına genlerine işlemiş rusya daha kendine doğru dürüst iha yapamamış kapılarına gidip yalvaracağına gel kandaşın Türkiyeden al ama fetöcü ler bırakırmı işte bukadar ihanet içindeler idamlık hepsi
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde s400 aldık.olabilir.ama sihada biz varken rusya nealaka? kırgızın başındakiler kuklamısınız korkakmısınız siz? kopun gelin şu Rus ayısından.
    Cevapla
  • Teky 3 yıl önce Şikayet Et
    Haha koğamazlar
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye varken gidiyor Rus'dan İHA alıyorlar gelde bunlarla Turan kur. Ruslar maalesef Sovyetler döneminde Asya'daki Müslümanlara çok zulüm ettiler. Dillerine kadar yozlaştırdılar onları..
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne Turanı sacmalamayın adamlar Rusya'ya baglı kazak Kırgız hepsı aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR