AP'de kabul edilen Suriye tasarısında Türkiye hakkında skandal ifadeler
Son Dakika Haberi... Avrupa Parlamentosu (AP), Suriye'de iç savaşın başlamasının 10. yılında 'Suriye çatışması-Ayaklanmanın ardından geçen 10 yıl' başlıklı karar tasarını kabul etti. YPG/PKK güdümündeki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) müttefik olarak kabul edildiği tasarıda Türkiye'nin Suriye'de işgalci konumunda olduğu ve bunun ülkede, Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz'de barışı tehlikeye attığı ileri sürüldü.
ABONE OLTasarıda, Suriye halkının demokratik istekleriyle ülkenin birliği, toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek vurgulanırken, BM'nin siyasi çözüm çabalarının Esed rejiminin tutumu nedeniyle ilerlememesinin endişeyle karşılandığı ifade edildi. Milletvekilleri, soruna askeri çözüm bulunamayacağını, insani krizin endişe verici olduğunu, BM öncülüğünde ateşkes izleme mekanizması kurulması gerektiğini kaydetti.
Tasarıda, sahada ilerleme olmadıkça Suriye rejimi ile normalleşmeye karşı çıkıldığı, rejimin cumhurbaşkanlığı seçiminin güvenilirliğinin bulunmadığı, yaptırımların rejimin yanı sıra İranlı ve Rus yetkilileri kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiği belirtildi.
RUSYA VE İRAN SURİYE'DEN ÇEKİLSİN
Esed rejiminin insan hakları ve uluslararası hukuk ihlalleri kınanırken, Rusya ve İran'ın yanı sıra Türkiye'nin de ihlallerde bulunduğu iddia edildi. Tasarıda Rusya, İran ve Hizbullah'ın güçlerini Suriye'den çekmesi çağrısı yer aldı ve rejimin sivil halka baskısına Rusya ile İran'ın destek vermesinden üzüntü duyulduğu aktarıldı.
TÜRKİYE'YE 'İŞGALCİ' DENİLDİ
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden askerlerini çekmesi istenen tasarıda, Türkiye'nin bu bölgeyi yasa dışı şekilde işgal ettiği ve bunun Suriye'de, Orta Doğu'da, Doğu Akdeniz'de barışı tehlikeye attığı ileri sürüldü.
Rusya'nın 2 bini çocuk 6 bin 900 kişinin ölümüne yol açtığı belirtilen hava saldırılarının şiddetle kınandığı tasarıda, rejimin 130 bin siyasi tutukluyu serbest bırakması, insani yardıma izin vermesi istendi.
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/PYD'Yİ MÜTTEFİK OLARAK TANIMLADILAR
AP milletvekilleri, terör örgütü DEAŞ'ın hala bölgede aktif olduğunu belirterek DEAŞ ile mücadele uluslararası koalisyonuna desteklerini ifade etti ve terör örgütü YPG/PKK güdümündeki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) "bir müttefik olarak DEAŞ ile mücadeleye ciddi katkı yaptığını" savundu.
SURİYE HALKININ YÜZDE 90'I FAKİRLİK SINIRININ ALTINDA
Suriye'de halka karşı işlenen suçların cezalandırılması için AB ülkelerinin çabalarını artırması talep edilen tasarıda, Suriye halkının yüzde 90'ının fakirlik sınırının altında yaşadığı, halka insani yardımların ulaştırılmasının AB'nin önceliği olması gerektiği vurgulandı.
Tasarıda, Suriyelilere yardım sağlayan komşu ülkeler Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak'ın dayanışması övülürken AB ülkelerinden bu ülkelerdeki insani yardım programlarına fon sağlamayı sürdürmeleri istendi.
Milletvekilleri, Suriye'nin güvenli olmadığı için dönüşlerin gönüllü olması, Suriyelilere verilen koruma statüsünün değiştirilmemesi gerektiğini kaydetti ve Suriye'de bulunan AB ülkesi vatandaşı çocukların ülkelerine getirilmesini istedi.
-
Subhi 3 yıl önce Şikayet EtAp alışmış işgalciliğe sömürüye bu afrikada tescillidir ! Suriyede ırakta istediğini yapamayınca saldırı yapıyor, saydıkları terör örgütlerinin tamamı kendi icatları bilmeyen kimse yok ! Ama stop ap !!!Beğen
-
silke 3 yıl önce Şikayet EtSizde olsaydi suriyede olanlar? sizde terör olsaydi? siz ne yapardiniz? nasil davranirdiniz........ 1001 yüzlü sirtlan kümesi Avrupa. firansa,dan ABD den diyer itlerdende bahsetseydiniz SIRTLAN KÜMESI AVRUPA.Beğen
-
ccc 3 yıl önce Şikayet Eto bölgede abd nin ne haltlar yediğini niye ele almadınız soysuzlar. istediğiniz kadar havlayın Allah'ın izni ile kervanımızı yürütmeye devam edeceğiz. Gün gelecek hak sahibi hakkını geri alacak..Beğen Toplam 2 beğeni
-
M.Turan 3 yıl önce Şikayet EtUtanmaz yüzsüz aşağılık AP. Madem öyle Amerikaya da işgalcisin çık ondan desene.Beğen Toplam 1 beğeni
-
tosun 3 yıl önce Şikayet Etbiz ne yaparsak yapalım onlar hep haklı onlar zalim kendi çıkarları olmadımı hiç bir şeye onay vermezlerBeğen