Erdoğan tepki gösterdi! Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları Girit Adası'na indi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad yönetime tepki göstererek "Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bizi üzmüştür" demişti. Suudi Arabistan'a ait 6 adet F-15SA savaş uçağı, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikat yapmak için 13 Mart 2021 Cumartesi günü Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne iniş yaptı. Öte yandan Yunanistan, ABD ile de Doğu Akdeniz'de tatbikat yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2021 14:43 GÜNCELLEME 15.03.2021 08:31 DÜNYA
Erdoğan tepki gösterdi! Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları Girit Adası'na indi
Erdoğan tepki gösterdi! Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları Girit Adası'na indi

Türkiye'ye karşı başlattığı silahlanma programıyla güç elde etmeye çalışan Atina yönetimi şimdi de Suudi Arabistan ile hareket ediyor. Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait 6 adet F-15SA savaş uçağı 13 Mart 2021 Cumartesi günü Girit'e indi. Suudi mühendisler ve askeri personelden oluşan tam yer ekipleri, Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlandı. Yunan basınından edinilen bilgilere göre; savaş jetlerinin geliş nedeni tatbikat. İki ülke Doğu Akdeniz'de askeri tatbikat düzenleyecek. Yunan basınına göre; tatbikat 16 Mart'ta başlayacak ve ay sonuna kadar devam edecek.

ERDOĞAN'DAN TATBİKAT KARARINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz" dedi.

YUNANİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatbikatın iki hafta süreceği; tatbikatta hava üstünlüğü, karada ve denizde hedefleri koruma ve saldırı eğitimleri yapılacağı aktarıldı. Öte yandan, savaş uçaklarının Souda Hava Üssü’ne gelişini Suudi Arabistan’ın Atina’daki Büyükelçisi Dr. Saad Alammar’ın da izlediği ifade edildi.

BAE DE AYNI BÖLGEDE YUNANİSTAN İLE TATBİKAT YAPMIŞTI

Bundan aylar önce, BAE'ye ait 4 adet F-16 Blok 60 savaş uçağı da Girit'teki üsse gelerek Yunan Hava Kuvvetleri ile ortak bir tatbikata imza atmıştı.

ABD İLE YUNANİSTAN'DAN ORTAK TATBİKAT

Öte yandan Yunanistan, ABD ile de Doğu Akdeniz'de tatbikat yaptı. Amerikan uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower, Doğu Akdeniz'de Yunan Silahlı Kuvvetlerine bağlı firkateynler ve savaş uçaklarıyla ortak tatbikat yürüttü. Yunan Hava Kuvvetleri, tatbikattan görüntüleri resmi Twitter hesabından yayınladı.

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 266 TÜMÜ
  • Hüseyin dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafir kafirle beraber olur suudilerin farkı neki herkes kendine yakışanı yapar..!
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahman Rahim ALLAH’ın İsmiyle ARAP’lar, KÜFÜR Ve NİFAK Bakımından Daha ŞİDDET’lidir. ALLAH’ın RESÛL’üne İndirdiği Şeylerin Hududunu BİLMEMEYE Daha Yatkındırlar Ve ALLAH; ALÎM’dir, HAKÎM’dir. 113-9/Tevbe-97 Kafirin Dostu KAFİRDİR.
    Cevapla
  • Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha neyi bekliyoruz bizde cağıralım rusyayı çini iranı pakistanı akdenizde tatbikat yapalım ozaman tutuşurlar inceldiği yerden kopsun beklemekle elimize hiç birşey geçmez
    Cevapla
  • Öncevatan 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki bölünmelere son verip şu düşmanlara karşı birlik olma vakti. Büyük reme odaklanın atalarının kanıyla alınmış bu topraklarda yaşayan herkes barışı korumak zorunda.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd israil fransa yunan ve asıl kafir olan suudi arabistan size nemrutmu desem firavun mu desem ebu cehiller mi desem her kim ki bu ülleye karşı kötü oyunlar düşünüyorsa oyunlarında boğulurlar inşallah Herşeye rağmen ALLAH VAR GAM YOK Kimsenin yaptığı zulümler yanlarına kar kalmaz bütün dünya gelsin sizden korkan sizin gibi olsun.. Türkiye sevdadır Türkiye namustur Türkiye şereftir Türkiye onurdur Türkiye gururdur La ilahe illallah muhammeden resullullah
    Cevapla
  • Mahmut. 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistan abd yağcılık yapıyor rahmetli babam derdiki bu arap ülkelerine güven olmaz derdi Türkün Türkten den başka dostu yoktur bizi Dünya isemiyor bu benim görüşüm sagılar sunarım.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya bir araya da gelse inanıyorsanız onların üstüne galip gelecek olan sizsiniz içerideki düşmana dikkat etmek lazım düşman içeride olur sa kapı kilit tutmaz Allah cc recep Tayyip Erdoğan nın yardım cısı olsun ama yalnız değilsin başkanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR