Doğu Akdeniz'deki Suudi Arabistan-Yunanistan tatbikatı sona erdi

Suudi Arabistan ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de başlattığı tatbikat sona erdi. Suudi F-15 jetleri Riyad'a dönerken, Atina'dan teşekkür açıklaması yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2021 22:51 GÜNCELLEME 31.03.2021 15:18 DÜNYA
Doğu Akdeniz'deki Suudi Arabistan-Yunanistan tatbikatı sona erdi
Doğu Akdeniz'deki Suudi Arabistan-Yunanistan tatbikatı sona erdi

Suudi Arabistan'a ait 6 adet F-15SA savaş uçağı, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikata katılmak için 13 Mart Cumartesi günü Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlanmıştı.

TATBİKAT SON BULDU

16 Mart'ta başlayan tatbikat, 28 Mart Pazar günü son buldu.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, "Eve dönüş yolculuğunuzda güvenli bir uçuş yapın" dedi. Suudi savaş jetlerinin Souda'daki "güçlü" varlığına değinen ve yapılan eğitimler için teşekkür eden Floros, "Birlikte daha güçlüyüz! Yakın zamanda tekrar buluşana kadar" ifadelerini kullandı.

Yayımlanan fotoğraflarda, Suudi savaş pilotlarının kameralara son kez selam çaktığı görüldü.

ERDOĞAN TATBİKAT KARARINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz" demişti.

Suudi Arabistan ile Yunanistan'ın tatbikat kararına Erdoğan'dan sert tepki

BAE DE AYNI BÖLGEDE YUNANİSTAN İLE TATBİKAT YAPMIŞTI

Bundan aylar önce, BAE'ye ait 4 adet F-16 Blok 60 savaş uçağı da Girit'teki üsse gelerek Yunan Hava Kuvvetleri ile ortak bir tatbikata imza atmıştı.

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE KARŞITI SİLAHLANMA PROGRAMI

2020 Eylül'ünde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, 11,5 milyar euroluk savunma programıyla, önümüzdeki 5 yıllık dönemde Yunan ordusunun modernizasyonun hedeflendiğini açıklamıştı. Bu program kapsamında, 4 yeni fırkateyn alımı, 4 fırkateynin modernizasyonu, 4 donanma helikopteri, karadan havaya füzeler, İHA alımı, Fransa'dan 18 adet Rafale alımı ve F-16 savaş uçağı filosunun 2027'ye kadar modernizasyonu planlanıyor. Yunan hükümetinin F-35 alımı isteği de var. Atina, 24 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere Kasım ayında ABD'ye niyet mektubu göndererek resmi başvuru yapmıştı. Ayrıca tam zamanlı görev yapacak 15 bin profesyonel askerin beş yıl içinde orduya alınması öngörülüyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 252 TÜMÜ
  • oğuz türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemen'de üç beş çapulcuyla baş edemeyen elemanlar bize yükseliyor :D İpinizi tutan ABD-İngiltere-Fransa bile cesaret edemezken hayırdır Suud deve mi yedin?!
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    deve değilde başka bir şey yiyor kucağa oturup. fino köğeği gibi hev liyor ne yapsın. elden başka bir şey gelmez çünki. yeseydi şimdiye kadar bizi bitirmiştiler zaten ;)
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ye karşı israille bile tatbikat yapar bu mahluklar
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de neden ruslarla çinlilerle bi akdeniz ege karadeniz tatbikatları yapmıyoruz aynı anda
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş son kez yazıyorum, suudlar vehhabi, iranlılar şia dır. Müslüman gibi görünen ama İslamiyetle alakaları olmayan ingiliz proje devletleridir. Sadece katar bu konuda istisnadır, oda yöneticilerinin en baştan beri Osmanlının atadığı valinin soyundan gelmeleridir. Türki cumhuriyetleride azerbaycan savaşında gördük vermedikleri destekleri. Sözün kısası, kimin ne olduğu zor zamanda belli olur, herkes kendinin ne olduğunu ispatlıyor böyle günlerde. RABB'im tez zamanda Mekke,Medine,Kudüsü topraklarımıza katmayı nasip etsin, inşALLAH. Aminn....
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR