Türkiye'yi örnek aldılar: Biz de savaş gemimize bu projeyi uygulamalıyız

Türkiye'nin TCG Anadolu'yu benzeri görülmemiş bir SİHA platformuna dönüştüreceğini yazan İtalyan basını, İtalya donanmasının buna benzer projeyi 'Trieste' adlı savaş gemisine uygulamasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2021 22:43 GÜNCELLEME 16.03.2021 00:05 DÜNYA
Türkiye'yi örnek aldılar: Biz de savaş gemimize bu projeyi uygulamalıyız
Türkiye'yi örnek aldılar: Biz de savaş gemimize bu projeyi uygulamalıyız

Türkiye'nin TCG Anadolu'yu SİHA gemisine dönüştürme projesi İtalya basınında büyük ilgi gördü. Dünyada uçak gemisine sahip sayılı ülkenin olduğunu belirten İtalyan basını bu ülkelerin arasına Türkiye'nin de ekleneceğini yazdı.

"SİHA AMFİBİ GEMİSİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR PLATFORM"

Türkiye'nin amfibi gemiyi benzeri görülmemiş bir platforma dönüştüreceğini yazan İtalyan basını, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in "TCG Anadolu'yu bir silahlı insansız hava aracı gemisine dönüştürecek Bayraktar TB2 ve çeşitli sabit kanatlı İHA projelerimiz var" ifadelerine yer verdi.

X-47B SAVAŞ GEMİSİNE İNEN TEK İHA

Sabit kanatlı İHA'ların uçak gemisine iniş-kalkış yaptırılmasının çok karmaşık bir sistem olduğu bahsedilen haberde "Bugüne kadar, yalnızca Amerikan X-47B İHA'sı bir uçak gemisinin güvertesine başarıyla iniş-kalkış yapabildi" denildi.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALDILAR

Türkiye'nin SİHA projesinin örnek gösterildiği haberde, İtalya donanmasının buna benzer projeye başlaması gerektiği belirtildi. Haberde, "Keşif ve saldırı görevleri olan bir deniz platformundan havalanabilen bir İHA geliştirmemiz donanmamızın uçuş kapasitesini artıracak ve "Trieste"ye (Helikopterli Çıkarma Gemisi'nin adı) olağanüstü bir yetenek sağlayacaktır" denildi.

 

KAYNAK : star.com
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • Korgeneral Zorro 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bu ne cehalet. Yahı bir okuyun hele gardaşlar. Bunun adı hava platformu taşıyan yüzer platform. Yani, hava üstünlüğü sağlamak istediğiniz topraklarınızdan ızaktaki bir savaşta, hava platformlarını oraya ulaştırma görevi icra eder. Her geminin kendini tehditlerden savunmak için özel sistemleri vardır, sihalar bu platformları korumadan çok düşmanın yüzer ve kara platformlarını etkisiz kılmak üzere görev yapar. Böyle bir platformla teknik olarak deniz yoluyla ulaşabileceğiniz her yere savaş açabilirsiniz. Ha milletin eli de armut toplamıyor elbet ama sizce aakerimiz bunun hesabını yağmıyor mu dersiniz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Açık denizde üzerine sadece iha-siha inebilen bir gemi kendisini koruyamaz. Sihalar 300 km hızla uçarak savaş uçaklarına karşı koyamaz. Üzerine savaşı uçağı inemeyecekse yazık olur milletin parasına
    Cevapla
  • takoz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu gemi yanında hava savunma yeteneği olan savaş gemisi ile beraber görev yapacak hacım. yapımına başlanacak olan TF2000 lerden birisi yanında görev yapar iş biter.
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    bu uçak gemisi f35 uçaklarla donatılmak için tasarlandı aslında bu yüzden yapıldı. lakin f35 programından çıkarıldıgımız için gemide bitme aşamasında ve geçici olarak sia ihalarla donatılmak istendi milletin parası boşa gitmesin diye. kendi uçaklarımızı yaptıkmı büyük ihtimalle bu uçaklar bu gemiye monte edilecek. bilgin olsun bilmeyenler okusun.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemiyi sen açık denizde güçlü bir devletle savaş yapmak için kullanmayacaksın ki..sadece Libya gibi Yemen gibi proxy savaşların yapıldığı bölgelerdeki operasyonlarına destek vermek için kullanıcaksın. Ayrıca destek gemilerle birlikte bir filo şeklinde görev yapar bu tür gemiler
    Cevapla
  • Bilgin 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz kafayı bir yeremi vurdunuz? Kendini gayet iyi korur,diğer gemi ve uçaklara yardımcı olur yani gökyüzünden tüm savaşa hakimiyet kurarız
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş uçakları ve gemilere karşı füze sistemleri geliştirildi, lazer platformu da kullanılacak. bunu yapanlar her şeyi düşünüyor
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür gemiler küçük bir filo ile hareket eder.
    Cevapla
  • ümraniyeli 3 yıl önce Şikayet Et
    jet sihalar ve kamikaze dronlarla donqtmaliyiz gemilerimizi
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Robot denizaltilari taşiyan robot denizaltilar yapalim
    Cevapla
  • ömer yapış 3 yıl önce Şikayet Et
    en son 1974 de yediler osmanlı tokadını acısını unuttular geliyor osmanlı tokadı be defa kollarınıda ayaklarınıda alacağız (adaları)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR