Dumanlar yükseldi: F-35 kendi kendine hasar verdi

Lockheed Martin üretimi F-35B savaş uçağı, Gatling Topu ile gerçekleştirdiği atış esnasında kendine hasar verdi. F-35B'de "A sınıfı" hasar meydana geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2021 16:11 GÜNCELLEME 26.03.2021 16:11 DÜNYA
Dumanlar yükseldi: F-35 kendi kendine hasar verdi
Dumanlar yükseldi: F-35 kendi kendine hasar verdi

ABD Deniz Piyadelerine (USMC) ait F-35B savaş uçağı, GPU-9/A podundan ateşlenen PGU-32/B SAPHEI-T tipi merminin ateşlenir ateşlenmez patlaması sonucunda alt kısmından ağır hasar aldı.

Geçtiğimiz ay Arizona/Yuma Atış Alanı'nda gerçekleşen olayda, uçağın pilotunun uçağı hava üssüne sağ salim geri döndürmeyi başardığı bildirildi.

Hasarla ilgili detaylı bir açıklama yapılmazken, hasarın "A sınıfı" olarak kayıtlara geçtiği not ediliyor. Havacılık kazalarında en az 2.5 milyon dolarlık hasarın meydana geldiği kazalarda meydana gelen hasar "A sınıfı hasar" olarak kaydediliyor.

Olayın tam olarak nasıl meydana geldiği hakkında resmi açıklama yapılmadı. Fakat Military.com'da yer alan bir bilgiye göre olay, F-35B'nin alt kısmında yer alan 25mm GPU-9/A podundan ateşlenen PGU-32/B SAPHEI-T tipi mühimmatın ateşlenir ateşlenmez patlaması sonucunda meydana geldi. Patlama sonrasında uçağın alt kısmında ciddi hasar meydana geldi.

Olay hakkında ABD'li yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.

KAYNAK : SavunmaSanayiST
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • vurucu 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nın fooooos uçağı batar inşallah
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    F35 kötü almayın kardeşim bakın hasar çıkıyor arızalı ya sonra ağlayıp duruyorsunuz almayalım kendimiz yapalım
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yapalım deyince uçak yapılmıyor arkadaşım. En az 10 15 yıl gerekiyor. Zaten hükümet f35 alma derdinde değil üretim ortaklığından çıkarılmama derdinde.
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    INŞALLAH hiç ucurumazlar
    Cevapla
  • bay e 3 yıl önce Şikayet Et
    her şerde bir hayır vardır .f16lar bunlardan çok daha dayanıklı ve güçlü.ilk senesinde bukadar olumsuzluk çok fazla iyiki olmamış bu anlaşma.
    Cevapla
  • Velhasıl-ı Kelam 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerle bir olur inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR