Ukrayna'dan çağrı: Bizi üye yapın! Rusya cevap verdi!

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken dünyanın gözü kulağı buraya çevrildi. Moskova'nın olası müdahalesine karşı Ukrayna NATO'dan destek bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 14:27 GÜNCELLEME 06.04.2021 14:36 DÜNYA
Ukrayna'dan çağrı: Bizi üye yapın! Rusya cevap verdi!
Ukrayna'dan çağrı: Bizi üye yapın! Rusya cevap verdi!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın müdahalelerine karşı ülkesinin NATO üyeliğini gündeme getirdi. Zelenskiy bunun Rusya'ya verilmiş "gerçek bir mesaj" olacağını söyledi.

UKRAYNA ÜYE OLMAK İSTİYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin hareketiyle yeniden tırmanmaya başlayan Ukrayna-Rusya gerilimi nedeniyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.

Ukrayna'dan yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Zelenskiy görüşmede ülkesinin ittifaka üye olma isteğini dile getirerek NATO'dan bir üyelik planı hazırlamasını talep etti. Zelenskiy bunun Rusya'ya verilmiş "gerçek bir mesaj" olacağını ifade etti.

NATO'nun Donbass'taki savaşı sona erdirmenin "tek yolu" olduğunu söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı, NATO ülkelerinden Rusya'ya karşı caydırıcılık unsuru olarak Karadeniz'deki askeri varlıklarını güçlendirmesini istedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın NATO üyeliğinin durumu yalnızca "kötüleştireceği" belirtildi.

NATO'DAN DAYANIŞMA SÖZÜ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ise görüşmede Ukrayna'ya dayanışma taahhüdünde bulunduğu ancak askeri destek ihtimalini gündeme getirmediği kaydedildi. Stoltenberg açıklamasında, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i Rusya'nın Ukrayna ve çevresindeki askeri faaliyetleri ve ateşkes ihlâllerine ilişkin endişelerimi dile getirmek için aradım" dedi.

Stoltenberg NATO'nun Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini ve yakın ortaklık kurmakla yükümlü olduğunu belirtti.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Ukrayna ordusu, mart sonunda Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptığını duyurmuştu.

Kremlin ise Rusya'nın kendi toprakları içerisinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Çatışmalarda bugüne kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

RUSYA'DAN NATO CEVABI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasının sadece Donbass’taki durumu kötüleştirebileceği uyarısında bulundu.

Kremlin Sözcüsü’nün açıklaması, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Donbass’taki savaşı sadece ülkesinin NATO üyeleğinin bitirebileceğini savunmasını izledi.

Peskov “Bunun, Ukrayna’nın kendi iç sorunu ile başa çıkmasına herhangi bir şekilde yardım edeceğinden şüpheliyiz. Bizim bakış açımıza göre bu, mevcut durumu olduğundan da fazla kötüleştirir” yanıtı verdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • O. N 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato bir Amerikan teşkilatı ve yalnızca kurucu sahibini korumakla görevli. Rusya ise bir nükleer dev ve nükleer savaşlarında kazananı olmaz, yalnızca ölüm getirir. Dolayısıyla Ukrayna eğer Natoya güveniyorsa çoktan kaybetmiş demektir. Bu devirde kendi gücün varsa konuşursun, çünkü kimse kimseye bedava yemek ısmarlamaz. Bu yüzden Ukrayna kendine efendi aramayı bıraksın, sonra Ermeni ve Yunanın acınası durumuna düşer.
    Cevapla
  • Ersen 2 yıl önce Şikayet Et
    Olum arkayı hazırla yeni üye gaydı yapacam
    Cevapla
  • @@@@@ 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani kullanacak yeni bir enayi daha bulmuşlar. Rusya ve Amerika tüm ülkelerin boynuna yuları böyle takıyorlar, her gelen balıklama atlıyor. Biri Amerikanın eteğine yapışıyor diğeri Rusyanın. Nato Amerikanın toplama ahırı.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    ukranya siz natoya güvenirsenin atlet donla kalırsınız
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya’ya destek olarak siha ve askeri birlik göndermek politikadır. Gerisi boş laf. NATO ülkeleri bize düşman. Yunan bile yıllardır Ege de sorun. ABD ve AB ülkeleri Suriye ve Irak’ta karşımızda, düşmanımızın yanındalar.
    Cevapla
  • Serhan Eröncül 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato ya güvenme. Bu örgüt banka gibidir. Yağmurlu günde elinden şemsiyeyi alır, güneşli günde eline şemsiye vermeye kalkar. Boşa ümitlenme. Rusyaya sökmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR