Miçotakis ile görüşen Libya Başbakanı: Türkiye ile anlaşmamız sürecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşen Libya Başbakanı Dibeybe, Türkiye ile imzalanan kıta sahanlığı anlaşmasının devam edeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 20:01 GÜNCELLEME 06.04.2021 20:48 DÜNYA
Miçotakis ile görüşen Libya Başbakanı: Türkiye ile anlaşmamız sürecek
Miçotakis ile görüşen Libya Başbakanı: Türkiye ile anlaşmamız sürecek

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, başkent Trablus'u ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye ile imzalanan kıta sahanlığı anlaşmasının devam edeceğini vurguladı.
 

Alman kanalı belgeledi! Skandal görüntüler

Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Miçotakis, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görüştü. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e Dışişleri Bakanı Nikos Dendias eşlik etti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Ankara ile Trablus arasında 27 Kasım 2019’ da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasının doğru olmadığını savundu. İki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için çaba harcayacaklarını ifade ederek, Miçotakis, “Libya dürüstlük, karşılıklı diyalog ve uluslararası hukuka saygı temelinde yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Önceki dönemin hatalarını silmenin bir yolunu bulmak niyetindeyiz” dedi.

“ANKARA İLE YAPILAN ANLAŞMA DEVAM EDECEK”

Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de yaptığı açıklamada, dönemin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Türkiye arasında 27 Kasım 2019’ da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasının devam edeceğini ifade etti. Ortak basın toplantısında konuşan Abdulhamid Dibeybe “Türkiye ile münhasır ekonomik bölge belirlenmesi üzerine imzaladığımız anlaşmalar konusuna gelince, her türlü anlaşmanın, uygun çözümler sunmaya katkı sağlaması ve Libya, Türkiye ve Yunanistan'ın haklarının korunmasının önemini vurguluyoruz. Her ülke kendi çıkarlarıyla ilgileniyorsa, Libya da kendi çıkarlarıyla ilgilenmek zorundadır. Yapılan anlaşma neticesinde ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını gözetiyoruz.” ifadelerine yer verdi

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer yunanistan'la aramızda savaş çıkarsa fırsat bu fırsat deyip içimizdeki bütün hainleri oraya sürelim !..
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu avrupanın dilencisi daha neyin peşinde
    Cevapla
  • HÜSEYİN HOCA 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz haberleri alt yazı ile verin lütfen
    Cevapla
  • vefalı 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman sansürleyemezler. Başka kaynaklara bakabilirseniz libyalının bizi şaşırtan bir çok şey söylediğini öğrenirsiniz.
    Cevapla
  • nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    miço hangi yüzle ülkenden kovduğun insanın ayağına gittin bu ne yüssüzlük birgün gelir reisin elini de öpersin
    Cevapla
  • ARG 2 yıl önce Şikayet Et
    O günler çok yakın görünüyor...
    Cevapla
  • bilgisiznevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Dünya gerçeğinden bihabersin nevzat kardeş libya ile yunanistan hiç olmadığı kadar yakın işin içinde İtalya da var aç oku önce reisi düşünen yoktur şu an da
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Micotakis de türkiye ile anlasma yapa bilir kapilar su an acik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR