Mısır'dan Başkan Erdoğan'a D-8 teşekkürü

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli 'Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2021 20:35 GÜNCELLEME 08.04.2021 21:24 DÜNYA
Mısır'dan Başkan Erdoğan'a D-8 teşekkürü
Mısır'dan Başkan Erdoğan'a D-8 teşekkürü

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'nda, D-8 ülkeleri, teşkilatı daha güçlü ve gelişmiş hale getirmeyi hedefleyen D-8 On Yıllık Yol Haritası ile ticari iş birliğini derinleştirme ve iç ticaret hacimlerini toplam D8 ticaretinin en az yüzde 10'una ulaştırma hedefini kabul etti.

Türkiye, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan D-8 ülkeleri, bugünkü zirvede kabul edilen D-8 On Yıllık Yol Haritası'yla teşkilatı daha güçlü ve gelişmiş hale getirmeyi hedefliyor.

D-8 zirvesi bildirisinde dünyaya mesaj, Erdoğan'a teşekkür

MISIR'DAN BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Mısır Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çevrim içi gerçekleştirilen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'na katılan Başbakan Medbuli, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi temsilen bir konuşma yaptı.

Medbuli, ülkesinin ortak çıkar ve hedeflere ulaşmak için D-8 Teşkilatı arasındaki iş birliğini güçlendirmeye önem verdiğini belirtti.

Mısır Başbakanı Medbuli, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim." dedi.

Türkiye tepkili: Yunanistan Mısır'la anlaştı, Libya'ya çıkarma yapacak

Mısır'ın, ortak çıkar alanlarındaki bağlantıları güçlendirmek ve mevcut istisnai koşullar altında artan zorluklarla mücadele için mevcuttaki ve gelecekteki iş birliğini güçlendirmek amacıyla örgütün faaliyetlerine katılmaya büyük önem verdiğini kaydeden Medbuli, "Bu büyük zorluklar, ekonomik, sosyal ve çevresel yönler de dahil olmak üzere kalkınma konularını öne çıkardı ve hızlı toparlanmayı sağlayabilecek ekonomik sektörlerin önemini pekiştirmenin yanı sıra beşeri sermayeye yatırım yapmanın önemini de gösterdi." şeklinde konuştu.

Süveyş Kanalı'ndaki kaza Türkiye'yi kilit ülke haline getirdi

"ÜYE ÜLKELER ARASINDAKİ TICARETİ TEŞVİK ETMELİYİZ"

Bu iş birliğini arzu edilen ufuklara taşımak için her zamankinden daha fazla toplu çaba göstermenin gerekli olduğunu aktaran Medbuli, "Dünya ile toplam ticaretimizin sadece yüzde 7'sini oluşturan üye ülkeler arasındaki ticaretin teşvikine özel önem vermek gerekiyor." ifadesini kullandı.

Doğu Akdeniz'de oyun değişti! Rum-Yunan ortaklığı için kötü senaryo

KAYNAK : AA
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye darbelere karşı olmuştur. Kopukluk burdan kaynaklanmaktadir. Mısır halkıyla bir sorun yoktur. Şartlar bunu gerektirmiştir
    Cevapla
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce bir topluluk kendine ve din kardeşine güven duyacak bu nasıl olacak fitne ye düşülmeyecek kendine istediğini kardeşine istemekle ama fitneci batının tuzağına düşmeden ırkçılık mezhepcilik hizipcilik yapmadan gurur üstün görme kompleksi yaşamadan önce ortak bir faizsiz güvenilir yerde tüm varlık değerini kasaya toplayacak islam ortak sermayesi oluşmalı bu kaynak ortak islam üretiminde helal gıdadan endüstriyel ve stratejik değeri olan ham madde kaynakları örnek petrol bor vs. den üretime başlanmalıdır üretim ve ortak pazar ortak güç demektir işte menfaat hem ahiret hem dünya için olmalıdır bütün İslamın ve insanlığın selameti amaç edinmelidir Allah ve kulları memnun olacaktır inşaallah
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    d8 25=30 yil once kuruldu daha ticaretin gelismesini konusuyorlar. ama gavurlar olsa kendi analarini satarlar. Turkiye baska musluman ulkelerle bir seyler yapmali. pakistana banglesdese cok yardin ettik ama bosuna yaptik. bu bes parasizlardan uzak durmaliyiz bize bunlardan fayda gelmez. bunlar yuzsuz bir millet. parayi hep yanlis yere yatiriyoruz ve kaybediyoruz. kendimiz once nukler bombayi yapmaliyiz ondan sonra kurtlar sofrasina oturalim
    Cevapla
  • Gerçek İmam Oğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Öteki taraf yok gibi konuşma kayseriliii
    Cevapla
  • brütüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemeyin beni ne cabasi
    Cevapla
  • MÜCAHID ERBAKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    D8 in fikir Babasi Mücahit Erbakan. Öyle naylondan degil, harbiden Lidermis. Yüzyilin Lideri Mücahit Prof. Dr. Necmeddin Erbakan. Allah rahmet Eylesin.
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam ama secilen ulkelerin hepsi bes para etmez ve 30 yil gecmis daha hic bir gelisme yok. bazen yanlis hayeller kurabiliyoruz, isbati bu yuzsuz satilmis sahte musluman ulkeleri. by sahtekar sozde musluman ulkeleri bizim lider olmamizi istemiyor cunku kiskaniyorlar. bakin nasil Cine kendilerini satiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR