ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı: Bedeli olur

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna ile ilgili Rusya'yı uyararak 'pervasız ya da saldırgan bir şekilde hareket ederse bunun bedeli ve sonucu olur' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2021 19:57 GÜNCELLEME 11.04.2021 19:58 DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı: Bedeli olur
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı: Bedeli olur

Antony Blinken, NBC televizyonunda Chuck Todd'un sunduğu "Meet the Press" programına konuk olarak, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

"2014'TEN BU YANA GÖRÜLEN EN FAZLA ASKER YIĞINAĞI VAR"

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması nedeniyle "gerçek endişeleri" olduğunun altını çizen Blinken, "Ukrayna sınırında, Rusya'nın ilk işgal yaptığı zaman olan 2014'ten bu yana görülen en fazla asker yığınağı var. Bu nedenle de Avrupa'daki ortaklarımız ve müttefiklerimizle yakın temas ve iş birliği halindeyiz." dedi.

Zelenskiy: Türkiye'nin desteği son derece önemli

Blinken, "Başkan Joe Biden bu konuda net. Rusya, pervasız ya da saldırgan bir şekilde hareket ederse bunun bedeli ve sonucu olur." ifadesini kullandı.

- KOVID-19'UN YAYILMASINDAN ÇİN'İ SORUMLU TUTTU

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasından Çin'i sorumlu tutan Blinken, şunları söyledi:

"Kovid-19'un ilk zamanlarında Çin'in yapması gerekeni yapmadığını düşünüyorum. Uluslararası uzmanlara doğru zamanda erişim tanımalı, bilgiyi paylaşmalı ve gerçek bir şeffaflık ortaya koymalıydı. Çin yapması gerekeni yapamadığı için virüs çok kolay çığırından çıktı. Başka türlü davransalardı sonuç bu kadar kötü olmayabilirdi."

- UKRAYNA-RUSYA SINIRINDA GERGİNLİK

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ile Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Başkan Erdoğan: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Nihat B. 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin planlarından birisi diğeri çin tayvan bölgesi ırak ta suriye deişi bitti kuduz köpek gibi saldıracak yer arıyor abd nin parasını da ekonomisini de yahudiler yönetiyor
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olmadan bir halt edemez Amerika. Bekleyip göreceğiz.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna NATO üyesi mi? Ülkemizi yıllardır bölmeye çalışan PKK'yı eskiden GİZLİ, şimdi de PYD'yi alenen destekleyen ülkeler de NATO ülkesi değil mi? Bush ve BLAİR toplantıdalarken Türkiye'de HCBS ve SİNAGOG patlamaları olup bu ikilinin dışarı çıkıp "Türkiye'de bizimle Afganistan'daki terörizmle mücadelede yanımızda olacak" benzeri hep bunların değirmenine su taşımak zorundamıyız? Suriye savaşında PATRİOTları bunlar geri çekmedi mi? İstanbuldaki NATO ANİ MÜDAHALE GÜCÜ ile bizi yine bulaştıracaklar .Dikkat edelim.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yapacağını yapar siz de açıklama yaparsınız ancak
    Cevapla
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmayı düşünüyor, Rusyayla tek başına savasami girecek, yok, kışkırtma yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR