Putin telefonlara çıkmadı! Ukrayna'dan Rusya'ya çağrı: Çekilin

Rusya'nın diyalog çağrılarına henüz yanıt vermediğini açıklayan Ukrayna, Moskova'nın Kırım'a 40 bin, ülkenin doğu sınırına da 40 bin asker yığdığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2021 14:38 GÜNCELLEME 13.04.2021 08:09 DÜNYA
Putin telefonlara çıkmadı! Ukrayna'dan Rusya'ya çağrı: Çekilin
Putin telefonlara çıkmadı! Ukrayna'dan Rusya'ya çağrı: Çekilin

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Sözcüsü Iuliia Mendel, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırına 40.000'den fazla asker yığdığını söyledi.

Bu askerlerin yanı sıra Kırım'da da 40.000'den fazla Rus askerinin bulunduğunu belirten Mendel, Zelenskiy'nin Paris'e giderek, Donbass'ta artan gerilimi ve Rusya'nın hamlelerini anlatacağını aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı: Bedeli olur

RUS LİDER TELEFONLARA ÇIKMIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebinde bulunduklarını, ancak henüz bir cevap alamadıklarını söyleyen Mendel, "Umarım bu durum diyalog istemedikleri anlamına gelmez" dedi.

Bölgede tansiyon artıyor: ABD Türkiye'ye, Türkiye Rusya'ya bildirdi

"ASKERLERİNİZİ ÇEKİN"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise, Rusya'yı, askeri birliklerini Ukrayna sınırından çekmeye ve Minsk anlaşmalarının hükümlerini yerine getirmeye davet etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 7 Nisan'da, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) 2011 Viyana Belgesi kapsamında Rusya'dan Ukrayna sınırındaki askeri varlığını artırmasına ilişkin resmi açıklama istendiği hatırlatıldı. Rusya'nın konuya ilişkin izahat vermeyi reddettiği belirtilen açıklamada, tansiyonu düşürmek için istişare girişimlerinin de Rusya tarafından göz ardı edildiği vurgulandı. Açıklamada, Rusya'ya, askeri birliklerini Ukrayna sınırından çekme, savaşçı üslubu ve dezenformasyonu bırakma, Minsk anlaşmalarının güvenlik hükümlerini yerine getirme çağrısı yapıldı.

Iuliia Mendel ve Zelenskiy

13 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti. Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı. Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 117 TÜMÜ
  • Русский 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna, Litvanya, Letonya veya Estonya'ya ihtiyacımız yok. gitmelerine sevindim .
    Cevapla
  • Русский 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'daki çoğunluk, tüm bu cumhuriyetlerin bizden ayrıldığından ve bize tekrar katılmalarını istemediğimizden memnun, ama neden ? Evet, hepsini tekrar beslemek zorunda kalacağımız için, cumhuriyetlerin çoğu, Rusya'dan uzaklaştıklarında cennette iyileşeceklerine inanıyordu, bu cennet nerede))) Batı sadece sscb'de inşa edilen her şeyi çöpe attı, şimdi fabrikalar ya da fabrikalar yok ve diğer batılı ülkelerden her şeyi satın almak zorunda kalıyorlar ve evde bir işi olmayan insanlar başka bir ülkeye gitmek zorunda kalıyorlar.
    Cevapla
  • Русский 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi günler, ben rusçayım, burada yorumları okudum ve kendimiz için bizim Hakkımızda hiçbir şey bilmediğiniz sonucuna vardım, ki bu şaşırtıcı değil , her zaman Batı'da tasvir ediyoruz. Ben size ne söyleyeyim, bize gerek yok Ukrayna ne de onun toprakları ne de insanları, özellikle de bazı bizi navidit, Diğerleri toz beyin, ve diğerleri korkuyor kelime söylemek .
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahat oldostum. Sen kral Adamsın. Bizim kimseyle işimiz olmaz. Herkes tabikide kendi topraklarını kendi politikaları üretmli ve yaşamalı.. ama. Abd. Ve ab hiç rahat durmuyorki. Babaları. Yahudiler. Ermeniler hiç. Rahat durmuyor. Sıkıntı bu bir gün isterim dünya yı ruslarla turkler yönetsin hayalim budur. Dostum.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kırım Ukrayna toprağıdır tamam.
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimden bir ses Rusya Ukrayna da çakılacak diyor ummadık taş baş yarar.Mutlak Güç Allah'ındır.
    Cevapla
  • serdar güntürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu demekle iman tazelemen lazım. Herşeyin Allah ile alakası var. çalışan elektrikli bir sistemi durdurmak için fişi çekmen yeterli. aynen onun gibi Allah c.c. kudretini, ilmini, vesair sıfatlarından birini mahlukat üstünden çekse hiçbirşey bir adım atamaz ve herşey hercümerc olur.
    Cevapla
  • Tacir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ile ne alakasi var ? bak karabag icinde ayni sey diyordun rusya geldi 15.000 asker ile coktu sende karabag azerbeycanin zannet halen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR