Biden Erdoğan'a da söyledi: 'Soykırım' olarak tanıyacağım

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 1915 Olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanıma yönünde bir niyeti olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2021 11:14 GÜNCELLEME 24.04.2021 11:20 DÜNYA
Biden Erdoğan'a da söyledi: 'Soykırım' olarak tanıyacağım
Biden Erdoğan'a da söyledi: 'Soykırım' olarak tanıyacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, 23 Nisan günü telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Telefon görüşmesinde neler konuşulduğuna ise CNN Türk muhabiri Sena Alkan ulaştı.

İşte Sena Alkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin aktardıkları:

"En çok sorulan soru 23 Nisan'da, 1915 olaylarının yıldönümü arefesinde gelen bu telefon görüşmesinde ne konuşuldu? Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi? Görüşmeye yakın kaynaklardan edindiğimiz bazı bilgiler var. Biden, 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanıma yönünde bir niyeti olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bildirdi telefon görüşmesinde. Edinilen bilgilere göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun siyasi bir tutum olacağını söyledi ve ancak ilişkilere zarar verir mesajını da yine aktardı. Hukuken bir karşılığı olmadığını ifade etti telefon görüşmesinde. Görüşmeye yakın kaynaklar diyor ki ABD Başkanı Joe Biden da bu görüşmede bunun hukuken bir karşılığı olmadığını kabul etti.

NOT: Amerikan Bloomberg'e yakın Beyaz Saray kaynakları da Biden'ın "soykırımı" tanıma niyetini Erdoğan'a söylediği yönündeki haberi, görüşmeden hemen sonra geçmişti.

BIDEN "SOYKIRIM" OLARAK NİTELERSE ANKARA NE YAPACAK

Peki Biden 1915 Olaylarını "soykırım" olarak niteler ve bu yönde tanıma kararı alırsa Ankara ne yapacak? Nasıl bir hamle göreceğiz? Öncelikle Ankara esasında bugün çıkacak kararı bekleyip görme yanlısı. Dolayısıyla ABD'de olacak gözler ama her halükarda bunun siyasi ve sembolik bir karar olduğunun altını çiziyor Ankara'da konuştuğumuz kaynaklar. Ekonomiye bir etkisinin olacağını düşünmediklerine dair mesajlar veriyorlar. Tek taraflı ve bizi hiçbir şekilde bağlamayacak, hukuki bir karşılığı olmayan açıklama ifadeleri yapılıyor.

ABD'DE DEVAM EDEN DAVALAR NASIL ETKİLENECEK?

ABD'de bazı davalar da var devam eden konuya ilişkin. Peki onlar nasıl etkilenir diye sorulduğundaysa, bugüne kadarki mahkeme kararlarına bakıldığında Başkan'ın açıklamasında her ne denirse densin bu tür davalarda kabul edilme şansının pek olmadığı görülüyor ama yaşayıp göreceğiz mesajı da veriliyor.

Biden'a görüşmede hukuki bir karşılığı olmadığı söylendi, Biden da hukuki bir karşılığı olmadığını kabul etti diyor kaynaklar."

KAYNAK : CNN Türk / Sena Alkan
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürecikle incirliği kapatmak için daha neyi bekliyorsunuz darbede bile parmakları vardı bunların kürecik amerikanin en canini acitacak üstür israil icin de öyle
    Cevapla
  • evladifatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    ankara birsey yapamaz adamlar tl yi gazete kagidi yapar mecbur sesimiz cikmayacak
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi posta koysanıza, gücünüz yettiğine ancak değil mi? Adamlar darbe bile yaptı, biz ülkemizdeki üsleri bile konuşamıyoruz, sonra dünya bizi kıskanıyor!
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kına yak bir yerine. Ço ksevinmişe benziyorsun.
    Cevapla
  • Fehmi Şengöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden japonyaya atilan atom bombalarini soykirim olarak dilimize bile getirmiyoruz vurun kafirin yuzune biz insanimizi vatanimizi koruduk ve daima koruyacagiz ya bunlarin ne isi vardi japonyada
    Cevapla
  • Her 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosna hersek katliami,hocali katliami vb
    Cevapla
  • Mustafa ARI 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet biz de biliyoruz hukuki birkarşılığı yok ama siyasi bir karşılığı olmayacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR