Türkiye'de olunca 'Erdoğan'ın dayatması' Avrupa'da olunca 'tedbir'

Amerikan kuruluşu Bloomberg'in alkol yasağı ile ilgili attığı başlık tartışma konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2021 14:47 GÜNCELLEME 28.04.2021 14:50 DÜNYA
Türkiye'de olunca 'Erdoğan'ın dayatması' Avrupa'da olunca 'tedbir'
Türkiye'de olunca 'Erdoğan'ın dayatması' Avrupa'da olunca 'tedbir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından, Kovid-19 salgınının kontrol altına alınabilmesi için 29 Nisan saat 19.00'dan 17 Mayıs sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerlerinin faaliyetlerine ara vermesi kararlaştırılırken, bu yerler arasında tekel bayilerinin de bulunması tartışma yarattı.

AYNI KARAR, İKİ FARKLI BAŞLIK

Bu tartışmayı haberleştiren ABD'li yayın kuruluşu Bloomberg, Türkiye'ye yönelik algı manipülasyonu yaptı. Birçok ülkede uygulanan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) de teşvik ettiği alkol satışı ve kullanımına yönelik kararı "Erdoğan alkol yasağıyla İslami ajandasını dayatmakta suçlanıyor" başlığıyla takipçilerine aktardı.

Tam kapanmada alkol üzerinden algı operasyonu! Çok sayıda ülkede de yasak

Bloomberg, uygulamaya koyduğu alkol yasağını Şubat 2021'de uzatma kararı alan İsveç'le ilgili haberini ise, yorumsuz ve çarpıtmaktan uzak bir şekilde paylaşmıştı. Haberi "İsveç Kovid vakalarının azalmasının durmasıyla alkol yasağını uzattı" ifadesiyle yayımlamıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar dışa bağımlı millet olduk masaya yumrugu vuracan kaldirdim bitti diyecen üç bes capulcuya aciklama yapmaktan vazgecin kardesim
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Birileri Türkiye'ye burnunu sokmuş. Yapacak bir şey yok kırın burnunu gitsin. Kafirler ve münafıklar istesede istemesede İslam'da ve Müslümanlarda içki alkol haram yani YASAK. Allah cc katında büyük cezası var. Bütün bunları bildiği halde Oruç ayı Ramazanda içki alkol alanlara yazıklar olsun. Allah'tan cc korkun. Küfürün oyuncağı olmayın.
    Cevapla
  • Ağaoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    canları cehenneme
    Cevapla
  • Tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam. Onlar sağlık niyetiyle yasaklasın. Biz de Allahın haramı olarak yasaklayalım. Hem sağlıklı olalım, hem de sevap kazanalım.
    Cevapla
  • memose 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi başımızda iyiki Erdoğan var, yoksa halimize köpekler bile gülerdi, ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN, ALLAH Hayırlı uzun ömürler versin. Ya şu bizdeki mualefetten utanıyorum ben, bunların yaptığı mualefet değil, saçma sapan hareketler, adamlar fikir üretemiyorlar, böyle saçma sapan hareketler, konuşmalar, tam bir rezillik....adamların fikri Erdoğanı nasıl deviririz, başka, ha birde heykel, saman...ALLAH mafaza, Erdoğanı devirsen nolacak, hiç bir fikir ürettiğin yok, kafan çalışmıyor, evin geri zekalı oğlu gibisiniz, bu kafayla anca bizi karanlığa ve bu günleri mumla aratırsınız...Lanetlenmiş kavim gibisiniz, ALLAH ISLAH ETSİN SİZLERİ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR