Biden'ın 'soykırım' çıkışına İngiltere'den cevap

Geçen ay ABD-Türkiye ilişkilerini geren "soykırım" geriliminin ardından Birleşik Krallık'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2021 10:52 GÜNCELLEME 11.05.2021 08:58 DÜNYA
Biden'ın 'soykırım' çıkışına İngiltere'den cevap
Biden'ın 'soykırım' çıkışına İngiltere'den cevap

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz haftalarda 1915 olaylarıyla ilgili olarak "soykırım" ifadesini kullanmıştı ve durum Türkiye ile iplerin gerilmesine sebep olmuştu.

Birleşik Krallık'ın Dış İlişkilerden Sorumlu Bakanı aynı zamanda İrlanda milletvekili Simon Coveney, konu ile alakalı İngiltere parlamentosunda konuştu.

Simon Coveney

"BİZ SOYKIRIM KONUSUNDA GÖRÜŞ BİLDİRECEK KONUMDA DEĞİLİZ"

Bu konuda vekillerden gelen soruya yanıt veren Coveney, "Soykırım olup olmadığı konusunda uluslararası bir fikir birliği yok. Hükümetimiz bu konuda bir pozisyon almadı ve biz bu konuda görüş verebilecek bir konumda olmadığımıza inanıyoruz. Ne Avrupa Birliği ne de Birleşmiş Milletler 1915 olayları ile ilgili bir karar almış durumda değil" dedi.

Joe Biden'dan Türkiye açıklaması! 1915 Olaylarına 'soykırım' dedi

"1915 YILINDA YAŞANANLAR TRAJEDİ"

Coveney, herhangi bir karar alınması durumunda bunun bazı yasal sonuçları olacağını da söylerken, "Hükümet 1915 yılında yaşanan olaylarda çok sayıda Ermeninin ölümünü bir trajedi olarak tanımlıyor" dedi.

Biden'ın 'soykırım' çıkışı sonrası Türkiye'den İncirlik Üssü açıklaması

İRLANDA DA TANIMIYOR

Öte yandan İngiliz The Times gazetesine konuşan bir dış ilişkiler yetkilisi de, "İrlanda da sadece uygun uluslararası bir mahkemenin oluşturularak karar alınması durumunda soykırımı tanıyacaktır ya da bir uluslararası fikir birliği oluşunca" dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Bıden'a tarihi ayar! Dersini verdi!

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • recepali 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde irili ufaklı tiyatrolar oynamaya devam ediyor. Tamda şeytanın istediği gibi dönüyor olaylar. Soykırımı yapan emperyalist ve siyonist ülkeler,,suçlu olan ise soykırıma uğrayıpta soykırımla itham edilen zavallı ülkeler. Birde gösterilen tepki yeterli olmayıp her zamanki gibidir. Yani tiyatro dünya sahnelerinde sahnelenmeye devam ediyor. Yazık çok yazık
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale'ye daldirdiginizda ne yaptınız ulan
    Cevapla
  • Misafir8 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusların en büyük düşmanı abd ve ingilteredir. Niye stalinin kırım soykırımı anılmıyor. Neden ruslar ingilizlerin siyahi soykırımından bahsetmiyor. Küfür tek milletken ülkemdeki ermeniler şu yalıları adaları ve sahil kenarı vilları boşaltmaya başlasalr iyi olur. Soyunuz kırıldıda bu yalıları hangi soysuz aldı.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparlarsa yapsınlar. Türkiye güçlü olursa yapacakları hiçbirşey yok. Zayıf olursa suyumu bulandırıyorsun olayı. Biz işimize bakıp güçleneceğiz ülkeyide ermeni rum çocuklarına ve torunlarına teslim etmeyeceğiz. Yoksa biteriz.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya'ın verildiği vakuf ya da başka bir vakıf dava açsın ve yargılansın bazı ülkeler.. Perinçek davası örnek alınabilir.. Olmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR