Avustralya'nın en yaşlı adamı 111 yaşında! Uzun yaşamın sırrı...

Avustralya'da yaşayan 111 yaşındaki Dexter Kruger Avustralya'nın en yaşlı insanı unvanına kavuştu. Kruger uzun yaşamın sırrının tavuk beyni olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 13:05 GÜNCELLEME 17.05.2021 13:19 DÜNYA
Avustralya'nın en yaşlı adamı 111 yaşında! Uzun yaşamın sırrı...
Avustralya'nın en yaşlı adamı 111 yaşında! Uzun yaşamın sırrı...

Avustralya'da yaşayan Dexter Kruger, bugün itibarıyla 111’inci yaşının 124’üncü gününü tamamlayarak, 2002'de ölen 1. Dünya Savaşı Gazisi Jack Lockett'ten bir gün daha uzun yaşamış oldu.

Kardeşini kanserden kaybetti, ilaçsız kekik aromalı karpuz üretiyor


Uzun yaşamın sırrı: Tavuk beyni

Avustralya medyasına konuşan Kruger, uzun yaşamanın sırlarından birinin 'tavuk beyni yemek' olduğunu söyledi. Queensland'da bir huzurevinde yaşayan 111 yaşındaki adam, "Tavuk beyinleri. Biliyorsunuz, tavukların bir kafası var ve içinde beyin var. Ve onlar küçük lezzetli şeyler." ifadelerini kullandı.

Hafızası 111 yaşındaki birine göre muhteşem

Kruger'in 74 yaşındaki oğlu Greg ise babasının basit taşra yaşamının uzun yaşamasında etkili olduğunu söyledi. Huzurevi müdürü Melani Calvert da, otobiyografisini yazan Kruger'in, huzurevinin 'muhtemelen en keskin zekalı konuklarından biri' olduğunu söyledi. Calvert, "Hafızası, 111 yaşındaki birine göre muhteşem." dedi.

En yaşlısı 114 yıl yaşadı

Avustralya'nın resmi kayıtlara göre en yaşlı insanı ise 2002'de 114 yıl 148 gün yaşayan Christina Cook'tu.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bu dünyada neden uzun yaşamak ister hayret?!
    Cevapla
  • sado 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekara karı boşamak kolay. Can yaşlıya da gence de güzeldir. Yaşlanın görürsünüz ölmek istiyor musun diye. Ha ömür ayrı bir olay. Geçenlerde trafik kazasında 4 genç öldü.Sağlıklı beslenmediler diye mi öldüler? Adam yolda giderken araba çarptı öldü. İyi beslenmedi diye mi öldü? Bu Allah'ın verdiği ömür. Herkesin eceli farklı zamanlarda. Bu ihtiyara da uzun ömür vermiş Allah. Ne iyi beslenenler kısa zamanda öldü gitti. Sayamazsın. Sağlığa dikkat etmek ayrı olay vesselam. Kafa karıştırmayın.
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzun yaşamın sırrını açıklıyorum. %100 gerçek. Allah c.c. belirlediği Ecel saati ne kadar uzun olursa o kadar uzun yaşıyorsunuz. Lehv-i Mahfuz da ne kadar nefes sayısı işlendi ise o kadarsınız. Hadi selametle
    Cevapla
  • lazer 2 yıl önce Şikayet Et
    demekki neymiş..insan beynini kullanmazsa uzun yaşıyormuş..inan beyni tavuğun ki kadar kullanılırsa ki bunu da başarmak özel yetenek ister,düşünmezsen vücut uzun yaşar
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    vallaha bu yorum çokk güzel oldu
    Cevapla
  • Vatandaş C* 2 yıl önce Şikayet Et
    Kepaze olmaya gerek Yok Kimseye Muhtaç olmadan ALLAH canımı alsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR