Kızının tavsiyesiyle başladığı işte siparişlere yetişemiyor

Sivas'ta yaşayan Osman Kayacı kızının tavsiyesi üzerine kurduğu çilek serasında yılda 1.5 ton ürün alıyor. Kayacı adeta taleplere yetişemiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 16:53 GÜNCELLEME 17.05.2021 16:54 YAŞAM
Kızının tavsiyesiyle başladığı işte siparişlere yetişemiyor
Kızının tavsiyesiyle başladığı işte siparişlere yetişemiyor

Sivas'ın Gürün İlçesi Gökpınar Mahallesinde yaşayan 54 yaşındaki Osman Kayacı ilçede bir ilki başarmanın gururunu yaşıyor. Kayacı, Sivas Halk Eğitim Merkezinde çilek yetiştiriciliği kursu alan kızı Fidan Kayacı'nın tavsiyesi üzerine çilek serası kurdu. Kendi imkanları ile yaklaşık 500 metrekare alana kurduğu serada yılda 1.5 ton ürün alan Kayacı, adeta taleplere yetişemiyor. İlçe vatandaşının ve yakın çevresinin oldukça ilgi gösterdiği çileklerden şimdilik bin 500 kök diken Kayacı, hedefinin ise 10 bin kök çilek dikip pazar alanını genişletmek olduğunu söyledi. 

10 yıldır arıcılıkla uğraşan adam arı dolu çıtayı öpüp, arıları eliyle tutuyor


İstihdam sağlamak istiyor 

Çilek yetiştiricisi Osman Kayacı, çilek serasında işçi çalıştırmayı da hedeflediğini ifade ederek, “Kızım çok heves etti. Sivas’a kursa gitmişti. O devam etmek istedi. Gördü ki verim veriyor. Baktım ki cevap veriyor benim emeğime bu çilekler. Böyle de olunca şu anda bin 500 kök diktim Gürün’üm için Sivas’ım için hedefim 10 bin kök. 2022 yılında canım sağ olursa hedefim daha çok çoğaltmak. Burada birkaç işçi çalıştırmak” dedi. 


 
Çileği duyan geliyor, elinde çilek kalmıyor

Kayacı, çileğe ilginin oldukça yoğun olduğunu ifade ederek, “Kesinlikle ilaç kullanmadım. Hormon kesinlikle yok. Ben istiyorum ki organik yetişsin. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi organik. Destek almadım. Bilmediğimiz için kendi imkanlarımla yapayım dedim. Çoğaltmak için müracaatımı yaptım. Yeni başladım ama ben bu işi çoğaltacağım. Çoğalttığım zaman ben bunun akabinde küçük soğuk hava deposu da kurmak istiyorum. Çok hassas çileğimizi günü birlik toplanıp gitmesi gerekiyor. Çileği sattığım zaman hiçbir zaman elimde kalmıyor. Çileği duyan geliyor, elimde çilek kalmıyor” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • abc 2 yıl önce Şikayet Et
    yilda bir bucuk ton cok az degil mi? ayda 125kg, gunde 4 kilo eder. Bir manavin sattiginin cok altinda bir miktar.
    Cevapla
  • eci 2 yıl önce Şikayet Et
    ..yılda diyosa onun bi kaç aylık kesimi..çilek biter marul diker
    Cevapla
  • hade be 2 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 5 tl den yılda 7500 tl bozdur bozdur harca... Buna sera maliyeti, işçilik, su, elektrik, mazot, amortisman maliyetleri dahil bile değil... Milleti buradan gazlayıp nayloncuyu, profilciyi zengin ediyorsunuz yapmayın yazıktır...
    Cevapla
  • Uğur Ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Dün Adana'da tarla başında 15 TL idi kilosu, öyle ki şu an üstü açık alçak tünellerin. Ayrıca adam seradan çok daha ucuz olan bir sistem, yüksek tünel kurmuş. İyi para kazanır. Daha yeni bir de. Acemiliği atsın o zaman katlar. Adana'da ve Mersin'de matbaa gibi para basıyor çilekçiler.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın çilek solucan mantar çilek gezen tavuk. Bunlar siparişlere yetişmez. Memleket olarak çiftçi olduk
    Cevapla
  • 1145434 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç bunları. Bir tane ilaç yokmuş. Yapmasak bu işi. Kimi kandırıyorsun. Artık ilaçsız tarım yapıyorum diyenler %100 yalan söylüyordur. Ha ilaç kullanılır. ama hasat tan belli bir zaman önce ilaçlama yaparsan hiç bir zararı olmaz.
    Cevapla
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    eğer tohumu hibritse ilaçsız olur..bende ziraatcıyım ilacı nezaman vurursan vu yinede toprağı zehirliyor...organik istiyorsan mal veya koyun gübresi olması gerekir...
    Cevapla
  • darendeli kaptan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamı tanıyorum, hayvan gübresinden başka gübre kullanmıyor. Boş boş klavye editörlüğü yapma. Orası dağ zaten gübreye gerek yok.
    Cevapla
  • Madlen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben fazla bilmem bilenler yazarsa sevinirim çileğin cinsi nedir böyle büyük olanın katkısız denemek istiyorum uygun bir zaman geldiğinde bende
    Cevapla
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    balkonda deneme amacli yetiştir , hangisini begenirsen ondan ilerle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR