Resmi veriler paylaşıldı! Son 63 yılın en yükseği

Dünyanın atmosferindeki karbondioksit (CO2) oranının mayıs ayında 63 yıldır kaydedilen en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2021 21:21 GÜNCELLEME 07.06.2021 21:21 DÜNYA
Resmi veriler paylaşıldı! Son 63 yılın en yükseği
Resmi veriler paylaşıldı! Son 63 yılın en yükseği

ABD'de bulunan Scripps Okyanus Bilimleri Enstitüsü ile Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yayımlanan verilere göre, geçen ay karbondioksit konsantrasyonunun milyonda 419 parçaya (PPM) ulaştığı kaydedildi.

Araştırmacılar, bunun 63 yıllık karbondioksit ölçümleri kayıt tarihi boyunca tespit edilen en yüksek rakam olduğuna dikkat çekerek geçen yıl mayıs ayında bu seviyenin milyonda 417 PPM olduğu hatırlatıldı.

Atmosferik karbondioksitin ana kontrolünün fosil yakıt emisyonlarıyla alakalı olduğuna işaret eden NOAA yetkilisi Ralph Keeling, “Her yıl atmosferde daha fazla karbondioksit biriktiğinden, yükselişi durdurmak için önümüzde hala uzun bir yol var." ifadesini kullandı.

- “ASLA ULAŞMAK İSTEMEYECEĞİMİZ BİR NOKTAYA DOĞRU İLERLİYORUZ"

Keeling, konsantrasyonun 2021 içinde 420 PPM’yi geçmesini beklediklerini kaydederek “Gittikçe asla ulaşmak istemeyeceğimiz bir noktaya doğru ilerliyoruz." uyarısında bulundu.

GEÇEN YIL YÜZE 7 GERİLEMİŞTİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya çapında alınan önlemler kapsamındaki kapanmalar ve araç kullanımının azalması sayesinde geçen yıl karbon emisyonu yüzde 7 gerilemiş ve bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek yıllık düşüş olmuştu.

Uzmanlar, emisyonların 2021'de yeniden yükselişe geçeceğine kesin gözüyle bakarken, Paris İklim Anlaşması uyarınca gelecek 10 yılda her sene emisyonların 2 milyar tona kadar azaltılmasına ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav heee heee tabi tabi... Eee napalım yapay et mi yiyelim şimdi
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar çok komik. Arkadaşlar karbondalınımı sadece egzost gazı değildir. Herkes bisiklet kullansada karbon salınımı yine 400 ppm den fazla çıkar. Çünkü sizler toprağın, havanın ve suyun ahlakını bozdunuz.Herşeyin fazlasını veren doğayı fabrikasyona tabii tuttunuz.genleriyle oynadınız. Sentetik bir yaşam var artık.tüketim arzusu ve arz faZlalıkları. Söküğünü diken değil az zedelenince atan kişiler var artık. Satın alan ama üretmeyen asalak bir nesil. Herşey fabrikasyon herşey sentetik. Sonuç son 50 yılda içine ettik dünyanın. Böyle giderse dünya Venüs e benzeyecek. Karbon salınımı su ve iklim krizi herşeyden önemlidir. Yazık oldu dünyaya.
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    LPG kullanın.
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayınız. Bunlar menfaatleri için masum insanları gözünü kırpmadan öldürür ve menfaatine uygun yalanları böyle allayıp pullayıp söylerler. Bunlar yakında yeni petrol gaz çıkarılmasın derler. Nden çünkü biz gaz çıkarmaya başlıcaz ya. Çıkarmayalım istiyorlar. Onlar bize satsınlar. Bunlara ve yalanlarına inanma-yı-nız.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Denizler okyanuslar EN FAZLA KARBON emen ortamlardır. Gözünüzün önüne marmara gelsin; Trol çekip deniz yosunu habitatını yok edersek salya sümük ağlar deniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR