Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili Financial Times'tan skandal manşet

İngiliz Financial Times gazetesi, bugünkü baskısında, Erdoğan ve Biden'ın ayaküstü görüşmesinde çekilen bir kare üzerinden algı yaparak, Erdoğan sanki Biden'a karşı eğilmiş gibi göstermeye kalktı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2021 09:03 GÜNCELLEME 15.06.2021 09:53 DÜNYA
Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili Financial Times'tan skandal manşet
Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili Financial Times'tan skandal manşet

NATO zirvesinde sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yan yana geldi.

Biden, Erdoğan'ı görünce yanına kadar gitti ve o sırada koltukta oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayağa kalkarak selamlaştı.

Erdoğan-Biden görüşmesinde kirli algı operasyonuErdoğan-Biden görüşmesinde kirli algı operasyonu

İki liderin selamlaşma anı ve daha sonrasındaki samimi diyaloğu, İngiliz Financial Times gazetesini kızdırmışa benziyor.

Erdoğan'ın kalkarken çekilmiş fotoğrafını manşetten kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan sanki Biden'ın önünde diz çökmüş gibi göstermeye kalktı.

Halbuki durum öyle değil. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da durumun öyle olmadığını gösteren videoyu Twitter'dan paylaştı.

Amerikan basını da Erdoğan-Biden görüşmesini manşetten verdi.

CNN gibi Washington Post gibi haber siteleri, kanallar ve gazeteler, iki ülke arasındaki sorunlara değindikleri haberlerinde, ilk yüz yüze görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, Biden ve Erdoğan'ın "çok iyi ve verimli bir görüşme oldu" sözlerini ön plana çıkardı.

Joe Biden ile Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin bir analiz yayımlayan Reuters ise, "İki lider görüşmeleri pozitif ve verimli olarak niteledi ancak ilişkilerdeki sorunları nasıl aşacaklarına dair ipucu vermedi" yorumunda bulundu.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANINDAN TEPKİ

Financial Times'in manşetinde bu fotoğrafı kullanmasına, Erdoğan'ın danışmanlarından İsmail Cesur tepki gösterdi. Twitter'dan yazan Cesur, "Tek başına Financial Times'ın onca NATO fotoğrafı içinden bütün gün üzerinden algı yapılmaya çalışılan bu fotoğrafı kullanması bile, Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadelesinin ne boyutta ve hangi arenalarda olduğunu gösteriyor. Sonuna kadar arkandayız dünya lideri" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • Ercany 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar sonra karşılarına adam gibi bir lider çıkmış. Ülkesinin menfaatlerini cesurca savunan bir lider. Doğu akdenizde libyaya kadar, Suriyeden karabağa kadar ve Filistin. Batının iki yüzlülüğünü yüzüne vuran bir lider. Batının tekerine çomak sokan bir lider, elbette karalayacaklar ve istemeyecekler.
    Cevapla
  • TURK GUCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı mız yaşlıya saygılı terbıye almış bir insan joe biden yanına gelince nezaketen ayağı kalkmış.. Bunun altında bişey aramaya gerek yok...
    Cevapla
  • Ümüd 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye superdövlət, Ərdoğan dünya liderliyi yolunda. Şuşadan türk qardaşlarımıza salamlar!
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür ayak oyunlarına girecek kadar düşmüşlerse, demekki Başkan çok canlarını sıkıyor. Aşırı gaz birikimi olmuş. Bu TC nin yükselen gücünün ispatıdır.
    Cevapla
  • Meltem 2 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu ucuz algı operasyonu yükselen Türkiye önünde ne kadar çaresiz olduklarının bir ispatıdır...Bu fotoğrafa sarılıp sevinen, bizim türk sandığımız ama kesinlikle Türk olmayan cenahın hali de içler acısı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR