Cenevre'deki kritik Biden-Putin görüşmesi sona erdi

İsviçre'nin Cenevre kentinde ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirve 2 saat sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2021 16:40 GÜNCELLEME 16.06.2021 16:47 DÜNYA
Cenevre'deki kritik Biden-Putin görüşmesi sona erdi
Cenevre'deki kritik Biden-Putin görüşmesi sona erdi

ABD ile Rusya arasındaki ilişkileri ele almak üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde kritik bir zirve gerçekleştirildi. Başkan Biden ile Putin arasındaki ikili görüşme, 2 saat sürdü. Sona eren ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek.

5 SAATLİK ZİRVE

İki lider, yüz yüze görüşmenin ardından, 5 saat sürmesi beklenen heyetler arası görüşmeye geçti.

Liderlerin görüşmesi Villa La Grange’nin kütüphanesinde gerçekleşti.Kremlin daha önce, Cenevre’deki görüşmelerin üç bölümden oluşacağı açıklamıştı: ‘Dar formattaki’ görüşmeleri, heyet üyelerinin sayısının artacağı iki geniş görüşmenin takip edeceği, arada da çay-kahve molası verileceği kaydedilmişti. Görüşmelerin tamamınınsa yaklaşık 5 saat sürmesi bekleniyor.

Zirvenin 4 saat sürmesi ve görüşmenin ardından Putin'in Türkiye saati ile 18.45'te, Biden'ın ise 20.00'de ayrı ayrı basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

36 YIL SONRA BİR İLK

Cenevre'de, Kasım 1985'te dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ile eski SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov arasında yapılan tarihi zirveden 36 yıl sonra, ABD-Rusya zirvesi heyecanı yaşandı.

n ABD Başkanı Ronald Reagan ile eski SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov arasında gerçekleşen tarihi zirveden bir kare

"YAPICI GEÇECEĞİNİ UMUYORUM"

Görüşme öncesi kısa açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’e şahsen görüşme girişimi için teşekkür ederek

“Uzun bir yolculuk yaptınız, çok çalıştınız. Ancak Rus-Amerikan ilişkilerinde en yüksek seviyede ele alınması gereken birçok sorun birikti. Görüşmemizin yapıcı geçeceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA, Sputnik
YORUMLAR 3
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    kesin hangi musliman ulkesini isgal edelim nasil musliman katliami yapriz yada nasil silah deneriz muslimanlar uzerinde diye yeni hesap yaptilar
    Cevapla
  • Sultan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır süren düşmanlık bitti mi? (Hiç olmamıştı ki) Nükleer savaş tehditleri kalktı mı? ( Zaten teknolojiyi amerika gönderdi) Yeni savaş şekli teknolojik muharebe (snowdeni göndererek teknolojiyi bir kez daha transfer ettiler) Yani anlayacağımız Amerika'nın gerçekte düşmanı yok Gerçekte amerika'nın mağdur ettikleri ve katlettikleri var!
    Cevapla
  • Hakkı Sakin 2 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine...ikisi de israilin kontrolünden çıkamayan iki kukla...zalimlikte yarışıyorlar yahudinin gözüne girmek için...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR