France 24'ten Kanal İstanbul ile ilgili 'sifon' karalaması

Kanal İstanbul'da ilk kazmanın vurulmasıyla algı çalışmalarına başlayan uluslararası basının yeni karalaması, "Kanal İstanbul 'sifon' görevi görecek, Karadeniz'in kirli suyu Akdeniz'e ulaşacak" oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2021 14:41 GÜNCELLEME 02.07.2021 14:59 DÜNYA
France 24'ten Kanal İstanbul ile ilgili 'sifon' karalaması
France 24'ten Kanal İstanbul ile ilgili 'sifon' karalaması

Uluslararası basının Kanal İstanbul projesine yönelik algı operasyonu devam ediyor.

Daha önce Alman basınının "çevre katliamı" algısının yanı sıra İngiltere merkezli Guardian'ın projeye ilişkin "Muhalif sesler yükseliyor" şeklindeki haberinin bir benzeri Fransız basınında yer aldı.

The Guardian'dan Kanal İstanbul ile ilgili kirli operasyonThe Guardian'dan Kanal İstanbul ile ilgili kirli operasyon

Alman DW'den Kanal İstanbul karalamasıAlman DW'den Kanal İstanbul karalaması

KANAL İSTANBUL HAKKINDA ŞÜPHE OLUŞTURMA ÇABALARI

France 24, "Türkiye'nin 'çılgın' ve tartışmalı Kanal İstanbul projesi" başlıklı haberinde, 200'ün üzerindeki bilim insanının çalışmasını göz ardı ederek, "Çevre uzmanları şüphe duyuyor" ifadesi kullanıldı.

"Kanal, ormanlık bir alana kazılacak" denilen haberde, "Yeni kanalın Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki akıntıların ve karşı akıntıların doğal dengesini bozması muhtemel olduğundan, çevresel sonuçlar daha da istikrarsızlaştırıcı olabilir" iddiasında bulunuldu.

"SİFON GÖREVİ GÖRECEK, KARADENİZ'İN KİRLİ SUYU AKDENİZ'E ULAŞACAK"

Bazı uzmanların yapay kanalın bir "sifon" gibi davranacağını tahmin ettiği, "Karadeniz'in kirli suyunun Akdeniz'e ulaşacağını düşündüğü" aktarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, iddialara ilişkin "200'ün üzerinde bilim adamı çalıştı. Bütün simülasyonlar, testler, kontroller yapıldı. Bu uzmanların verdiği karar sonucunda dezenformasyonların hiçbirinin doğru olmadığını herkes biliyor" şeklinde konuşmuştu.

Haberde, projenin "şiddetli halk direnişiyle karşılaştığı" savunularak, Kanal İstanbul'u karalama kampanyalarına açıkça destek verildiği görüldü.

Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul tehdidi: Fitil fitil burunlarından getireceğimKılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul tehdidi: Fitil fitil burunlarından getireceğim

YORUMLAR 244 TÜMÜ
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanalı Fransızlara döşeyeceğiz.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki iyi birşey yapılıyor.
    Cevapla
  • Reisim çokyaşa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şey yapmıyorlar Marmara onlar yüzünden kirlendi HDP onlar sayesinde mecliste iyi parti bile yanlarında adamlar her icrâata karşı tek yaptıkları icraat yurtdışına bilgigötürüp ülkeyi karalamak siz Türkiye çatısı altında olduğunuzu unutmayın halk size gerekli dersi verir
    Cevapla
  • Nur tanrı tanır. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar değilmi petrol kuyularını beton,luyanlar. İsteseler olmaz çünkü kişiliklerini şüphe duyardık istemedikleri tam,da yapılarına uygun. Bir Türk dünyaya bedel .işte böyle biri kanal İstanbulu ilk temelini attı. Bu dünyadaki ilk başarısı değil şimdiye kadar çok başarılara imza atan birisi.hemde bütün dünya karşısında ( hainler) .olarak. Bir Türk dünya,ya bedel tam,da bu söyleyene değil söylettirene bak.REİS kim tutar seni şahlanışınla gurur duyuyoruz.VESSELAM.
    Cevapla
  • Yasar ipek 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz yuzde 52 ile yetkiyi Dunya liderine vermisiz sayin Reisimizin simdiye kadar Milleti icin yanlis bir isi olmamistir bundan sonrada olmayacagindan eminiz sonuna kadarda yaninda ve arkasindayiz olumune . Suan ABDULHAMIT HAN ZANININI YASIYORUZ Hertadaftan saldirilar var ama bosuna cirpiniyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR