Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri düzeltmeye hazırız

Geçtiğimiz haziran ayında yeniden Ermenistan başbakanı seçilen Paşinyan yeni programını açıklarken, Türkiye vurgusu dikkat çekti: "Ermenistan, bugün de Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye yönelik çaba sarf etmeye hazır"

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2021 20:53 GÜNCELLEME 18.08.2021 21:08 DÜNYA
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri düzeltmeye hazırız
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri düzeltmeye hazırız

Geçtiğimiz haziran ayında yeniden Ermenistan başbakanı seçilen Paşinyan hükümeti programını açıkladı. Türkiye'ye ilgili olumlu mesajların olduğu programda, "Ermenistan, bugün de Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye yönelik çaba sarf etmeye hazır" ifadelerine yer verildi.

Ermenistan'da 20 Haziran'daki erken seçimlerin ardından ağustos başında Başbakan Nikol Paşinyan önderliğinde kurulan yeni hükümet, programını açıkladı.

"ERMENİSTAN ÇABA SARF ETMEYE HAZIR"

Sputnik'te yer alan habere göre; programda, "Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkiler bulunmaması, kapalı sınırlar, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki 44 gün savaşa açıkça müdahil olması, bölgesel istikrarı ve barışı olumsuz etkiliyor. Ermenistan, Türkiye'yle ilişkileri ön koşulsuz olarak düzeltmeye her zaman hazırdı. Ermenistan, bugün de Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye yönelik çaba sarf etmeye hazır" ifadelerine yer verildi.

"ÖN KOŞULSUZ ETKİLEŞİM" VURGUSU

Ermenistan hükümeti, Ankara ve Erivan'ın normal ilişkiler kurulması amacıyla karşılıklı güven atmosferinin oluşturulması için ön koşul sunmadan etkileşim kurmaları gerektiğinin altını çizdi.

PAŞİNYAN TEKRAR BAŞBAKAN SEÇİLMİŞTİ

Ermenistan'da 20 Haziran'da düzenlenen erken parlamento seçiminin kesin sonuçlarına göre Nikol Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisi oyların yüzde 53,91'ini alarak birinci olmuştu. Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın "Ermenistan İttifakı" yüzde 21,09 oy alırken, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Serj Sarkisyan'ın desteklediği "Onurum Var İttifakı" da yüzde 5,22 ile barajı aşarak parlamentoya giren üçüncü parti olmuştu. Buna göre, Sivil Sözleşme Partisi 71, "Ermenistan İttifakı" 29, "Onurum Var İttifakı" da 7 sandalyeye sahip olmuştu. Paşinyan parlamentoda elde ettiği milletvekili çoğunluğu ile başbakanlığa aday gösterilmişti. Sarkisyan, 2 Ağustos'ta Paşinyan'ın başbakan olarak atanmasına ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Zmnt 2 yıl önce Şikayet Et
    Paşiyan o koridor açılacak sende bizimle iyi geçineceksin
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    önce hak haklıya verilsin. tiyatro sonra başlasın.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    "Görüş ve beklenti farklılıkları BULUNSA DA, birbirinin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı dâhil, güven temelinde iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek için SAMİMİ bir çaba göstermek sorumlu bir hareket tarzı olacaktır." Aramıza AMA veya MAMA veya FAKAT gibi başka BAĞLAÇLAR girmemeli. O zaman SAMİMİ olur.
    Cevapla
  • Hkalem 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce sınırlarımızı tanıyacak, sonra soykırım safsatası dan vazgeçecek, mağlup olanlar önkoşullarımızı kabul etmeye mahkum
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni açılımı geliyor. Tüm kiliseler tamir edilir ve Ermenilerin hizmetine sunulur
    Cevapla
  • Iceman 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kiliseler zaten tamir edildi. Bunu Osmanlıda yapmış senin derdin ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR