Afganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de konuştu!

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e yaklaştığı anda ülkeyi terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani, BAE'de açıklamalarda bulundu. Gani, ülkeden kaçarken yanında para götürdüğü iddialarını yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2021 23:15 GÜNCELLEME 18.08.2021 23:19 DÜNYA
Afganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de konuştu!
Afganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de konuştu!

Ailesiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giden Gani, Facebook'tan yayınladığı video mesajıyla ülkeden ayrılışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gani, BAE'de olduğunu doğrulayarak, "Kan dökülmesini önlemek için ülkeden ayrılmak zorunda kaldım. Felaketin önlenmesi için BAE'deyim. Afganistan halkının gerçek İslami ve ulusal başarılarını elde etmek ve Afganların adaleti için çalışmalarıma geri dönebilmek için istişare halindeyim." ifadelerini kullandı.

Kabil'de kalması halinde şiddet olaylarına şahit olmak zorunda kalacağına işaret eden Gani, ayrılışının detaylarını bilmeyenlerin kendisini yargılayamayacağını kaydetti.

- GANİ, YÜKLÜ MİKTARDA PARAYLA ÜLKEDEN AYRILDIĞI İDDİALARINI YALANLADI

Gani, Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği Sözcüsü Nikita İşçenko'nun kendisinin ülkeyi terk ederken yanına yüklü miktarda para aldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Rus diplomatın iddialarının "yersiz" olduğu yorumunu yapan Gani, "Tamamen yalan ve yersiz. Bu, BAE gümrüğüyle kanıtlanabilir. Ayakkabılarımı değiştirecek zaman bile bulamadım. Güvenlik görevlileri devletin başı olarak çok acil bir tehdit olduğu için ayrılmamı istediler." şeklinde konuştu.

Gani, Afgan hükümetinin Taliban'la görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının "kendi hataları" olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Taliban'a barışçıl yollarla iktidarı devretmek istediğini ancak kendi isteği dışında Afganistan'dan çıkarıldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • A.A.A 2 yıl önce Şikayet Et
    Gani BAE'da, Peker BAE'da (!) Kılıçdaroğlu ile Akşener'de BAE ya gider, Dörtlü Okey oynarlar...
    Cevapla
  • Mehmet asanov 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanı kim kurdu? Amerika kim finanse etti? Amerika. Kim silahlandırdı? Amerika. Daha ne diyelim ne düşünelim herşey amerikanın planına göre işliyor
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence alakası yok taliban sandıgımız gibi kötü degil
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    o kadar sert konuşuyor vatanı müdafaa edeceğiz diyordun. amerika işte böyle kaçacak bir ordu yetiştirir. Türk devleti sizin ordunuzu eğitir iken, rusları davet ettiniz. o günden beri başınıza gelmeyen kalmadı. Sizin tek dostunuz var o da Türkler. fakat siz ırkçılık yaparak Türkleri sürekli dışladınız. Rabbim size fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    İşin içinde BAE varsa kesinlikle dürüstlük beklemeyin. Buda ABD'nin bir oyunudur.
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence adam Amerikan oyununu bozdu. Amerika milyar dolarlık silahları boşa mı verdi. Kendi beşkenlerı dedi 6 ay dayanacak silahları vardı diye. Peki ya 6 ay sonrası, dımdızlak ortada kalacaklardı merkezi hükümet ve askerleri. Barışcıl bir şekilde devretmeleri,kardeş kanı akıtmamıştır. Amerikanın oyunu bu yüzden bozulmuştur. 6 ay sonra Amerika tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi desteği çekecekti ve büyük katliam olcaktı.
    Cevapla
  • İ g 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama bea nın da İngiliz köpeği olduğunu da unutma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR