'Eşref Gani Rumlardan sığınma isteyecek' iddiası

Yeni Şafak gazetesi, Taliban'ın başkent Kabil'in dış mahallelerine dayandığı 15 Ağustos günü ülkesini terk eden Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin, Kıbrıs Rum Yönetimi'ne sığınma talebinde bulunacağını iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2021 09:17 GÜNCELLEME 19.08.2021 10:53 DÜNYA
'Eşref Gani Rumlardan sığınma isteyecek' iddiası
'Eşref Gani Rumlardan sığınma isteyecek' iddiası

Taliban'ın başkent Kabil'e girmesinden sonra ülkesini terk eden Eşref Gani'nin izlediği rota ve nerede olduğu günlerdir merak ediliyordu.

Gani'nin önce Tacikistan'a uçtuğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak uçağının Tacikistan'a hiç iniş yapmadığı belirtildi. Tacikistan yerel kaynaklarına dayandırılan bilgilerde Gani'nin bulunduğu uçağın Duşanbe Havalimanı üzerinde tur attığı, bu arada geçiş izinleri alınarak Özbekistan, Türkmenistan ve İran hava sahasını kullanarak Umman'a indiği öne sürüldü. Ancak o da doğru çıkmadı.

Afganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de konuştu!Afganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de konuştu!

Resmi açıklama geldi: Eşref Gani'nin sığındığı ülke belli olduResmi açıklama geldi: Eşref Gani'nin sığındığı ülke belli oldu

BAE: GANİ ÜLKEMİZE GELDİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dışişleri Bakanlığı, dün Gani ve ailesinin ülkeye sığındığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, BAE'nin Cumhurbaşkanı'nı Gani ve ailesini memnuniyetle karşıladığını doğruluyor. Gani ve ailesi insani yardım gerekçesiyle ülkeye kabul edildi" ifadelerine yer verildi.

"RUMLARDAN SİYASİ SIĞINMA İSTEYECEK" İDDİASI

Ancak Gani’nin bundan sonra izleyeceği plan ve nihai adresine ilişkin yeni iddialar diplomatik kulislerde konuşulmaya başlandı. Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın iddiasına göre; Eşref Gani burada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) bölgesine siyasi sığınmacı statüsü başvurusu yapacak. Başvurunun kabul edilmesi durumunda Gani ve yanındaki kişiler GKRY'e gidecek.

YORUMLAR 4
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır
    Cevapla
  • Denizci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen milletini satan kendini canin icin ulkenin paralariyla kacan bir vatan hainisin
    Cevapla
  • cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    rum kesimine siginirsa, mutlaka Türkiye`ye karsi kullanilicaktir.
    Cevapla
  • caylak 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyi düsünmüs yanindaki o kadar kirli para ancak orda aklanir .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR