Teröristbaşı Mazlum Kobani'den itiraf: Biden bize söz verdi

Terör örgütü YPG/PKK'nın sözde genel komutanı "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle korkuya düştüklerini belirterek, "Ancak ABD Başkanı Biden bize, 'sizi terk etmeyeceğiz' sözü verdi" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2021 06:03 GÜNCELLEME 29.09.2021 14:14 DÜNYA
Teröristbaşı Mazlum Kobani'den itiraf: Biden bize söz verdi
Teröristbaşı Mazlum Kobani'den itiraf: Biden bize söz verdi

Amerika'nın 20 yıl sonra ani bir kararla Afganistan'dan çekilmesi ve burada işbirliği yaptığı grupları, insanları yüz üstü bırakıp arkasına bakmadan gitmesi, Washington'ın diğer müttefiklerini endişelendirdi.

Bu korkuyu en çok yaşayan ise, terör örgütü PKK/YPG oldu.

Afganistan deneyimi sonra ABD'nin, örgüte teminat verdiği ortaya çıktı.

BIDEN "SİZİ TERK ETMEYECEĞİZ" SÖZÜ VERDİ

İngiliz The Times gazetesine demeç veren terör örgütü YPG/PKK'nın sözde genel komutanı "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganlara yaptıkları gibi kendilerini Suriye'de terk etmeyeceklerine dair söz verdiğini söyledi.

Röportajda Kobani, Biden'ın bu güvenceyi ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Orgeneral Kenneth McKenzie'yi göndererek verdiğini kaydetti.

"Dürüst olalım, Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesinden sonra insanlar korktu" diyen Kobani, ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ile de görüştüğünü belirtti.

ABD'nin Afganistan'dan çekildiğini duydukları anda, kendi gelecekleri için tedirgin olmaya başladıklarını itiraf eden teröristbaşı, Afganistan'da ortaya çıkan krizle birlikte Amerika'nın hızla kendilerine temsilciler gönderdiğini kaydetti ve ekledi:

"Buranın Afganistan gibi olmayacağına dair bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler."

Erdoğan 'Bunun bir bedelinin olması lazım' diyerek ABD'ye tepki gösterdi! F-35 için restErdoğan: Biden'la iyi başlamadık

Erdoğan'dan Biden'a sert eleştiri: Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadımErdoğan'dan Biden'a sert eleştiri: Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım

TÜRKİYE YARDIMLARDAN RAHATSIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü uçakta ve cuma çıkışında camii önünde yaptığı açıklamalarda, Amerika'nın terör örgütüne olan desteğinden dolayı rahatsızlığını dile getirerek, Joe Biden'a sitem etmişti.

ABD'DE GÖRÜŞTÜLER

Öte yandan ABD'li temsilcilerin, teröristlerin siyasi uzantılarıyla bir araya geldiği görüntüler yayınlandı.

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği'nin resmi Twitter üzerinden hem Arapça hem de İngilizce olarak paylaşılan fotoğrafta görüşmenin detayları da kamuoyuna aktarıldı.

ABD'den yapılan paylaşımda, "Yakın Doğu İlişkileri'nden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ile ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkileri Bürpsu'ndan Ethan Goldrich, pazartesi günü Suriye Demokratik Meclisi'nin Başkanı İlham Ahmed ile görüştü" denildi.

Açıklamanın devamın ise, "Görüşmede ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrar için destek yinelenirken, DAEŞ'den özgürleştirilen bölgelerde de desteğe devam edileceği ve bütün Suriyelilerin dahil olacağı siyasi bir çözüme destek verileceği tekrarlandı" ifadesi yer aldı.

Ahmed'in, Washington Enstitüsü'nün düzenlediği bir etkinliğe katıldığı belirtildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıldırın operasyonları ile Suriye ve Irak'taki hakkımız olan toprakları ve enerji yataklarını ilhak etmeliyiz, 40 yıldır bize terör ve savaş yoluyla verdikleri zarara karşılık az bile, tazminatta istemeliyiz..
    Cevapla
  • vatansever.. 2 yıl önce Şikayet Et
    ZATEN SİZİN İÇİN , İŞİN KORKULACAK TARAFI SÖZ VERMİŞ OLMALARIDIR... çünkü tutmayacaklardır.. Abd ne zaman söz verip tutmuş geçmişe bir bakın...SÜLÜKLER ORDUSU SİZİ....PUHUHAHAHAHAHHAHHHAH daha bunlar iyi günleriniz..SURİYEDE DE SİZE KAÇACAK DELİK BIRAKMAYACAĞIZ..Bırak aratmayı...SONUNUZ GELDİ...İNŞAALLAH..
    Cevapla
  • MaDMaX 2 yıl önce Şikayet Et
    size öyle derler tabi, gittikleri gün de mecburuz derler giderler.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde seni asacağimiza söz veriyoruz biz sözumuzu tutariz
    Cevapla
  • Erol Ç. 2 yıl önce Şikayet Et
    huahahahahaaa he he sizi terk etmeyecekler ve sizi 900 kişiyle koruyacaklar huahahahaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR