Erdoğan'dan Almanya'ya denizaltı sitemi! Bir açıklama da Rus savaş uçaklarıyla ilgili

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesi sonrası dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile savunma sanayii alanında yeni anlaşmaların yapılabileceğinin sinyalini verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2021 13:41 GÜNCELLEME 01.10.2021 06:22 DÜNYA
Erdoğan'dan Almanya'ya denizaltı sitemi! Bir açıklama da Rus savaş uçaklarıyla ilgili
Erdoğan'dan Almanya'ya denizaltı sitemi! Bir açıklama da Rus savaş uçaklarıyla ilgili

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi'de bir araya geldi.

İki lider Libya'dan Karabağ'a, S-400'lerin ikinci partisinden ticari ilişkilere kadar birçok konuyu masaya yatırdı.

Erdoğan, Soçi dönüşü uçakta, aralarında ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de olduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

 Erdoğan'dan Rusya dönüşü önemli İdlib mesajı: Geri adım söz konusu değil! Erdoğan'dan Rusya dönüşü önemli İdlib mesajı: Geri adım söz konusu değil!

Son dakika haberi: Erdoğan'dan parlamenter sistem iddialarına net yanıt: Asla olamazErdoğan'dan parlamenter sistem iddialarına net yanıt: Asla olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fahiş fiyat açıklaması: Cezasını ödeyeceklerCumhurbaşkanı Erdoğan’dan fahiş fiyat açıklaması: Cezasını ödeyecekler

RUSYA İLE OLASI ORTAK SAVUNMA SANAYİİ ADIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin ile görüşmede savunma sanayii ile ilgili adımların da gündeme geldiğini söylemesi üzerinde gazeteciler, "S-400'ün devamının alınmasına ilişkin bir süreç şekillendi mi görüşmenizde? Diğer husus da F-35 programından Türkiye'nin çıkarılması sonrasında Rusya ile yeni nesil savaş uçakları konusunda bir çalışma yürütülmesi, özellikle SU uçaklarıyla alakalı bir çalışma yapılması konusu gündeme geldi mi?" sorusunu yöneltildi.

Erdoğan bu soru üzerinde "Bir defa S-400 konusunda bizim sürecimiz devam ediyor. Geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu yararlı görüşmemizde tabi ki bunları da etraflıca konuştuk ve bunları daha ileri boyutlara nasıl taşıyacağımızı görüştük. Hatta uçak motorları yapımında ne gibi adımlar atacağız, savaş uçaklarıyla ilgili ne gibi adımlar atacağız; bunları da yine etraflıca konuşma imkanımız oldu. Allah nasip ederse uçak motorları konusunda da aynı adımı atacağız. Bir diğer konu, gemi inşasında da yine beraber birçok adım atabiliriz. Denizaltılara varıncaya kadar, burada da yine Rusya ile müşterek adımlarımız inşallah olacaktır. Çalışacağız. Durmak yok yola devam" dedi.

RUSYA'DAN UZAY TEKLİFİ

Erdoğan ayrıca uzay çalışmaları hakkında, "Tüm bunlarla beraber mesela Türkiye’nin uzay çalışmalarını konuştuk. Sayın Putin, uzayla ilgili Türkiye ile beraber çalışmaya var. Uzayla ilgili atılabilecek adımlarla ilgili de heyetlerimizi, ekiplerimizi çalıştıracağız. Yapılacak çalışmayla da bunun zamanlamasını, yol haritası belirleyeceğiz. Ona göre de inşallah ilerleyeceğiz. Yani uzay çalışmalarında da çok daha ileri boyutta bir teklif var. Bir tane karada, bir tane denizde platform oluşturmak suretiyle, buradan uzaya roket fırlatma çalışmalarını beraber yapabileceğimizin teklifini sağ olsun yaptılar. Bu konuda da ilgili arkadaşlarımızı görevlendirerek çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Almanya ile yapılan Reis serisi denizaltılarının tesliminin uzaması nedeniyle "Denizaltı konusunda Ruslarla bir işbirliği yapılır mı" sorusuna, "Almanya işi biraz gevşekten alıyor. Almanya eğer bu işte bize verdiği sözü yerine getirmezse yapacağımız iş, alternatifleri bulmaktır. Alternatifler tükenmez" diye cevap verdi.

Başkan Erdoğan'dan ABD'ye terör tepkisi! S-400, F-35 resti!Başkan Erdoğan'dan ABD'ye terör tepkisi! S-400, F-35 resti!

Erdoğan'ın açıklaması sonrası ABD'den Türkiye'ye küstah tehditErdoğan'ın açıklaması sonrası ABD'den Türkiye'ye küstah tehdit

Erdoğan'ın S-400 resti sonrası Biden'dan tek cümlelik cevapErdoğan'ın S-400 resti sonrası Biden'dan tek cümlelik cevap

ERDOĞAN'IN BIDEN AÇIKLAMALARI

Amerika dönüşü "Biden ile gidişat pek hayra alamet değil" sözleri hatırlatılan Erdoğan, "ABD ile ilişkilerde bilmediğimiz bir şey var mı yoksa sorunlar mı derinleşti?" sorusuna ise, "Bunları söyledik, cevap geldi zaten. Nasip olursa Roma'da görüşeceğiz. Oradan da inşallah Glasgow'a gideceğiz. Glasgow'da da büyük ihtimalle görüşeceğiz. Demek ki hayra alamet bazı adımlar atılıyor" sözleriyle yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden ile yakın zamanda görüşmeler yapılacağını söyleyen Erdoğan, sorunların masaya yatırılacağını şu sözlerle anlattı:

"Orada (G-20) Sayın Biden'la yapacağımız görüşmenin boyutları nereye ulaşır göreceğiz. Mesela, Brüksel'de bir görüşmemiz oldu. Şimdi ise Roma'da bir görüşme yapacağız. Belki bunları da konuşacağız. Suriye ile ilgili ABD'nin yaklaşımı ne olacak? Bunları dillendirme fırsatımız olacak. Aramızdaki askeri, siyasi, ekonomik, ticari tüm ilişkileri ele alacağız. Mesela F-35 sorunu ne olacak? 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Bu ne olacak? Bunların akıbetini görmemiz lazım. Biz elimizde bol para var da bunları etrafa saçan bir ülke değiliz. Bu paraları da kolay kolay kazanmadık, kazanmıyoruz. Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler."

Erdoğan 'Bunun bir bedelinin olması lazım' diyerek ABD'ye tepki gösterdi! F-35 için restErdoğan: Biden'la iyi başlamadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü uçakta ve cuma çıkışında camii önünde yaptığı açıklamalarda, Amerika'nın terör örgütü YPG'ye olan desteğinden dolayı rahatsızlığını dile getirerek, Joe Biden'a sitem etmişti.

Erdoğan'dan Biden'a sert eleştiri: Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadımErdoğan'dan Biden'a sert eleştiri: Daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    TAYYİP REİSİM , SEN AY A ASTRONOT DA GÖNDERSEN ; KÖŞEDEKİ " BİM - A101- ŞOK vs MARKET İMPARATORLARI HALKIN CİĞERİNİ SÖKÜYORSA , HALKI SUNİ ENFLASYONLA HÜKÜMETE KARŞI KİN ve NEFRET EKMESİNE MÜSAADE EDİLİYORSA, EN YAKININDAKİ KİŞİLERİN İÇİNDE HAİNLER ve PUTA PARAYA TAPANLAR CİRİT ATIYORDUR MAALESEF ..
    Cevapla
  • DÜNYALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis o Amerika HAİNLERİNDEN f35. için verdiğimiz ön ödeme paramızı acil olarak geri alın
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Vermiyor adamlar, ilişkileri de kesemiyoruz. Durum zor.
    Cevapla
  • çağdışı 2 yıl önce Şikayet Et
    demekki Türkiye uzaya uzay aracı fırlatma işini bitirdi bile. o anlama geiyor.. aBD nal toplasın bunun yaparsak uzaydan atılacak roketlerle aolası Türkiye aBd savaşında ABD nin tüm uyduları yok edilip kör edilecek. sonra gemileir uzaydan bombalanıp kıpırdayama zhale gelecek. yani ABD kıtasından çıkamaz ollur. olay bu.. Türkiye rusya bunu palnlıyor. geçmiş olsun ABD.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bundan sinra ne rus ne abd ne ab silahı almayın yahu adamlar iyice şişti. bu iki ülkeden silah almayın. almayın bir daha söylüyorum almaaayin
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    İncirlikteki ABD uçaklarına haciz...
    Cevapla
  • qwerty 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen onu yaptığın zaman bir daha hiçbir devlet seninle iş yapmaz. Hayallerinizdeki kötüyü boşuna buralara yazıp da klavyenizi eskitmeyin.
    Cevapla
  • Turan Üç Hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle muhteşem yorum tebrikler agaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR