NATO'dan Rusya'ya misilleme!

NATO, istihbarat görevlisi oldukları gerekçesiyle Rusya misyonundan 8 kişinin akreditasyonunu iptal etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2021 23:13 GÜNCELLEME 06.10.2021 23:16 DÜNYA
NATO'dan Rusya'ya misilleme!
NATO'dan Rusya'ya misilleme!

NATO yetkilisi yaptığı açıklamada "Rusya'nın saldırgan eylemlerine yanıt olarak caydırıcılığımızı ve savunmamızı güçlendirirken aynı zamanda anlamlı bir diyaloga da açığız." mesajını verdi.

NATO'dan bir yetkili, NATO'daki Rus misyonunun 8 üyesinin akreditasyonunun "bildirilmemiş istihbarat görevlisi" olmaları sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

Yetkili, NATO'ya akredite Rus personel sayısının da 20'den 10'a düşürüldüğünü bildirdi.

NATO RUSYA'YA AÇIK KAPI BIRAKTI

NATO'nun Rusya'ya yönelik politikasının tutarlılığını koruduğunu kaydeden NATO yetkilisi, "Rusya'nın saldırgan eylemlerine yanıt olarak caydırıcılığımızı ve savunmamızı güçlendirirken aynı zamanda anlamlı bir diyaloga da açığız." ifadesini kullandı.

Rus Interfax haber ajansı da Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky'nin "Rusya'nın buna karşılık vereceğine" dair sözlerini paylaştı.

NATO ile Rusya arasındaki ilişkiler, özellikle Rusya'nın 2014'te Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve geçen yıl muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesi nedeniyle gerilmişti.

Kırım'ın ilhakından sonra NATO ile Rusya arasındaki bilgi paylaşımını içeren iş birliği askıya alınmıştı. NATO, 2018'de eski Rus casusu Sergey Skripal'e yönelik zehirli suikast girişiminden sonra da 7 Rus görevlinin NATO'daki akreditasyonlarını iptal etmişti.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • ne yapacan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir cacık çıkmaz biz bu senaryoyu çok gördük..
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben dogu almanyada başlayıp ve burada istediğim yere yakinda gideceksem zamaninda dogu almanya soviyet uniona ait oldugundandir ben ruslarin devrim yapmadigi yerde nefes alamam bukadar bu bu güne kadar rusya hakkinda az kötü konusmussam bu sayin putinin ve rusyanin iyiligindendir
    Cevapla
  • yine misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ne hayranlık
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve cin den adam olmaz tek yaptiklari musliman uzerinde silah denemek savac bitsin dunya araci olmak istemez usa bunlari hep kullanir
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Natoya Türkiye Bosuna Milyonlari Veriyo Neden Nato Pkk yi Senelerdir Desdek cikiyo Bunu Cümla Alem Biliyo Bosnada Müslümanlar Ölürken Elini kipirtatmafi Aksine desdek verdi Sirplara Yunanistan Türkiye Savadi Olsun Nato yunanistani Desdekler
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada paşa ismi yoğundur mevzusuda bir okadar uzundur uzun yogun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR