Türk SİHA'ları harekete geçti! 'Türkiye'den operasyon talimatı aldık' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon sinyali sonrası Türk SİHA'ları Fırat'ın doğusunda keşif uçuşlarına başlarken, Al Monitor'a konuşan SMO komutanı ise, harekata hazırlık için talimat aldıklarını belirterek, operasyon için yer tahmini yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2021 06:40 GÜNCELLEME 24.10.2021 17:00 DÜNYA
Türk SİHA'ları harekete geçti! 'Türkiye'den operasyon talimatı aldık' açıklaması
Türk SİHA'ları harekete geçti! 'Türkiye'den operasyon talimatı aldık' açıklaması

Terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin Azez'de iki polisi şehit etmesi bardağı taşıran son damla oldu.

ABD'den cesaret alan terör örgütü, son iki ayda hem Mehmetçik'e hem Suriye Milli Ordusu ve sivillere en az 130 saldırı düzenledi.

Bu saldırılar, ABD ve Rusya'nın boşaltma sözü verdiği ancak PKK'nın işgali sürdürdüğü Münbiç, Tel Rıfat, Ayn İsa ve Tel Halaf'tan geldi.

ERDOĞAN'DAN OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Beştepe'de yaptığı açıklamada, Suriye'den saldırıların arttığını ve bunları bertaraf etme noktasında kararlı olduklarını söylemişti.

Bu açıklamalar sonrası "Türkiye Suriye'de yeni operasyona mı hazırlanıyor?" iddiaları gündeme gelirken, geçen cuma namazı çıkışı da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Zaman zaman sivillerden şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız" demişti.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer de Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in  hazırlık yaptığını belirterek, Rusya ve ABD ile yürütülen diplomasinin başarısız olması durumunda Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yeni bir operasyon yapacağını söylemişti.

Türk yetkililer: Türkiye, Suriye'ye müdahaleye hazırlanıyorTürk yetkililer: Türkiye, Suriye'ye müdahaleye hazırlanıyor

Erdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajıErdoğan 'Kararlıyız' diyerek resti çekti! Sınır ötesi harekat için son dakika mesajı

Havadan bildiriler dağıtıldı! Türkiye'den 'operasyona hazır olun' talimatıSMO havadan bildiriler dağıttı! Türkiye'den 'operasyona hazır olun' talimatı

Erdoğan'dan son dakika erken seçim ve yeni operasyon açıklamasıErdoğan'dan yeni operasyon açıklaması

İHA'LAR PKK İŞGALİNDEKİ BÖLGELERDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Bu gelişmeler sonrası Türk SİHA'ları, Fırat'ın doğusunda terör örgütü PKK/YPG işgali altındaki Kamışlı ve Ayn el-Arab üzerinde keşif uçuşları yapmaya başladı.

"OPERASYON İÇİN EMİR GELDİ"

Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) saha komutanlarından biri de Al Monitor'a verdiği demeçte, "Ankara, bir hafta önce askeri hazırlık durumumuzu yükseltmemizi istedi. Araçlar hazırladık ve silahlarımızı denetledik. Ancak operasyonun ne zaman ve nerede olacağı henüz belli değil" dedi.

Olası operasyonun yerinin neresi olabileceğine dair kendi fikrini beyan eden eden komutan, "Türkiye'nin bir sonraki operasyonu muhtemelen Tel Rıfat'ta olacak, ancak rejim ve Rus askerlerinin varlığı nedeniyle bu kolay olmayacak. Türkiye operasyonu Ayn el-Arab'dan da başlatabilir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    gebertin amerika köpeği pkk-pyd kuduzlarını
    Cevapla
  • NuR76 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk dan önce Abd askerlerini temizleyin önce başi kesin pkk artiklari zaten iki dakikalik iş .
    Cevapla
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon yapmak için müttefikler ile görüşme yapana kadar sihalar ile tehdit unsuru yerler vurulabilir. İsrail'in yaptığı şey, bir tehdit anında sadece hava sahasını boşaltın diyor. Güçlü devletiz diyorsak bizde askerimize, sivillere İdlib de bir sıkıntı olduğu anda taş taş üstünde bırakmamalıyız.
    Cevapla
  • Omer 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail gibimi gozukelim dünyaya bizim bir farkimiz var olmalida
    Cevapla
  • Uzman Türkler 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD+Rus+İsrail+İngiliz+Fransa. Türkiye'ye karşı Terör örgütlerini kullanıyor. Aslında Türkiye radikal İslamcı örgütleri onlardan daha iyi kullanarak istenilen sonuca ulaşır
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD,ne karşı radikal terör örgütlerini kullanalım. AFGANİSTAN önce Rus ordusunu, SONRA,da ABD,nin ordusunu vur kaç, taktikleriyle perişan etti. ABD ve Rusya'nın anlayacağı dille cevap vermeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR