Büyükelçiliklerin geri adımına Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk değerlendirme

ABD başta olmak üzere 10 ülkenin büyükelçiliğinden yapılan Osman Kavala açıklamasına geri adım geldi. Büyükelçiliklerin geri adımı, Cumhurbaşkanlığınca olumlu karşılandığı ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2021 16:26 GÜNCELLEME 25.10.2021 23:00 DÜNYA
Büyükelçiliklerin geri adımına Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk değerlendirme
Büyükelçiliklerin geri adımına Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk değerlendirme

Büyükelçilerin skandal 'Kavala' sözlerinden geri adım atmalarının ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada Büyükelçilerin tutumunun Başkan Erdoğan tarafından olumlu karşılandığı belirtildi.

ABD'nin ve bazı ülke büyükelçiliklerinin Osman Kavala'yla ilgili açıklamalarından geri atması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu karşılandı.

AA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ABD'nin ve bazı ülkelerin Ankara büyükelçiliklerinin Viyana Sözleşmesinin 41. maddesine ilişkin yaptıkları açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." ifadesini kullanmıştı.

Sözleşmeye ilişkin aynı ifadeleri Kanada, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara büyükelçilikleri de resmi hesaplarından paylaşmış ya da retweet etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 190 TÜMÜ
  • Kâmil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni başımızdan eksik etmesin baskan.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    10 büyük elci sinir disi edilmeli
    Cevapla
  • muhteşem 2 yıl önce Şikayet Et
    geri adım dediğin böyle dolambaçlı kelimelerle olmaz,yaptırımını uygularsın,özürlerini de açıkça beyan ederlerse kabul edersin olur,biter..!
    Cevapla
  • gardaaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen gadaş
    Cevapla
  • Akıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Kriz ve gerilimden nemalanan abdullah gül ve avaneleri bu siyasi başarıdan sonra ne durumdalar merak ediyorum ateş ölçer lazımsa getirelim beyler uhahahaha
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadarla kalınmamalı bedel ödemeli bu 10 tane sünepe oldu bittiye getirmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR