Ankara-Washington hattında ortak mekanizma girişimi

ABD Başkanı ile Roma'da görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantısından ilişkilerin geliştirilmesi ve yeniden raya oturtulabilmesi adına bakanlıklar ve kurumlar arasında ortak mekanizma kurulacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2021 10:12 GÜNCELLEME 03.11.2021 10:31 DÜNYA
Ankara-Washington hattında ortak mekanizma girişimi
Ankara-Washington hattında ortak mekanizma girişimi

Son dönemde Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilim, Roma'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden arasında yapılan görüşme ile bir nebze de olsa azaldı. Özellikle yapıcı geçtiği açıklanan görüşme sonrasında gelen açıklamalar bu durumu doğrular nitelikte oldu.

İki lideirn görüşmesine ilişkin bugün de Washington kaynaklarından "Ankara-Washington hattında" bakanlıklar ve kurumlar arası ortak mekanizma kurulması adımının atılmaya hazırlandığı bilgisi geldi.

HEDEF DİPLOMATİK TRAFİĞİN ARTIRILMASI

Türkiye ile ABD arasındaki sorunları çözmek için ortak bir mekanizma kurma önerisi Washington'dan geldi. Biden yönetimi ve Türkiye'nin, ortak mekanizmaya hangi bakanlıkların, kurumların katılacağına ilişkin çalışmalar yürütüldüğü ifade edilirken, bu adım ile ikili ilişkilerin yeniden artırılması ve diplomatik trafiğin sıklaştırılarak sorunların çözüme ulaştırılmasının hedeflendiği ifade edildi.

F-16 MESELESİ

ABD yönetimi, yürütülecek müzakereler için temsilcilerini belirlemek üzere çalışmalarına başlarken, Türkiye'nin de bu ortak mekanizmaya bakanlıklar ve kurumlar düzeyinde kimlerin katılacağına karar vermesi planlanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16'ların Türkiye'ye satışı konusunda son derece olumlu olduğunu, ancak özellikle Senato'dan gelen itirazın söz konusu sorunlu alanlardan biri olduğunu söylüyor.

YORUMLAR 4
  • PAYITAHT 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile aman geri kalsın başlamasın,
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Son haftalarda ABD Rusyayı çevreleme politikası hamlelerinin sonrasında, Yunan, Bulgar topraklarına Türk Yunan gerilimini bahane ederek iyice yerleşti. Yunan ve AB özellikle Fransa bu yerleşmeyi Türkiye ye karşı kullanmaya yelten. Fakat Türk ABD anlaşmasının sinyalleri İsrail, Mısır ve BAE nden gelen sıcak mesajlarla verilmişti. Son Erdoğan Biden görüşmesi sonrası Ruslar Suriyede ve sınırımıza neredeyse sıfır noktasında üs ve pist kurdu. Neden? Çünkü Türkiye yönünü yine ABD ile anlaşma yönüne çevirdi.Zaten öylede olacaktı ki Erdoğan bunu bildiği için Yunan ve AB ye karşı net ve dik durabildi. Fakat en nihayetinde ne ABD ye ne de Rusya ya asla güven olmaz.
    Cevapla
  • hido 2 yıl önce Şikayet Et
    iliskiler cok basit düzelir , pkk pyd icin ülke kurma planindan vazgec silah verme yeter...
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    TC ye karsi bütün ambargolari kaldirmasi lazim ABD leri ve israil Dünyada TC gibi sadik hakiki dos bir ülke bulamazlar.Siyonisler iyice bir düsünseler iyi olur ayak oyunlarina gerek yok AB gibi menfahat doslugu deyil TC nin ki.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR