Çavuşoğlu: Teklif ABD'den geldi! Erdoğan sitemini Biden'a açıkça iletti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'a, ABD'nin FETÖ, YPG, S-400 gibi konulardaki tutumunun müttefiklik ruhuna uymadığını açıkça söylediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2021 11:23 GÜNCELLEME 04.11.2021 11:30 DÜNYA
Çavuşoğlu: Teklif ABD'den geldi! Erdoğan sitemini Biden'a açıkça iletti
Çavuşoğlu: Teklif ABD'den geldi! Erdoğan sitemini Biden'a açıkça iletti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmeleri öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "ABD'nin PKK/YPG, FETÖ ve S-400 konularındaki tutumu müttefiklik ruhuyla bağdaşmıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu Biden'a açıklıkla dile getirdi. Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız. Ortak çalışma grubu teklifi ABD tarafından geldi, kurulması ve ele alınacak konuları ilgili bakanlıklarla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara-Washington hattında ortak mekanizma girişimiAnkara-Washington hattında ortak mekanizma girişimi

"İdlib'deki varlığımızla göçü engelliyoruz, hedefimiz siyasi çözüm" diyen Çavuşoğlu, "Suriyelilerin geri dönüşü ile ilgili dört komşu ülke ile başlatılan girişim, Lübnan'da hükümetin geç kurulması nedeniyle gecikmişti. Şimdi yeniden başladı" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Haci rahmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bizim muhalefet dahada uzulmuştur baydini uzdugu için.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Müttefik lik RUHU =SADAKAT; sadakat=Güven Müttefiklik yoksa GÜVEN yok Güven yoksa DOST MUYUZ, neyiz? Ortada bi de CAATSA (Düşman tanımlayan yasaya uyan YORUM var) ve bize uygulanıyor. İTTİFAKLARINI bu kadar HIZLA PARÇALAYAN bi İMPARATORLUK kendi içinde ÇOK hızlı parçalanıyordur. SORUN bizim değil sorun kendilerine yönelik düşüncelerinde KİTLENİYOR; yarından umutları YOK.
    Cevapla
  • ameleforce 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw gardaşım ne çalışma grubu. Zaman kaybı böyle şeyler. Adamların niyeti belli yok F-35 verelim, yok vermeyelim, yok F-16 verelim yok vermeyelim falan diye bizi oyalayıp kendi dediklerini yapacaklar. Gidip bir an önce Rusya'dan mı olur artık başka bir yerden mi hemen uçak alalım, yoksa bu Dedeağaç' takiler ve adalardaki ABD itleri yakındır üzerimize çökebilirler. Oturup seyir etmenin kimseye hayrı yok...
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bidonda çok üzülmüştür şimdi üzüntüden yaşayamaz türkiyeye neden hainlik ettik diye yaşayamaz artık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR