Erdoğan'a 'kuzu' diyen Kılıçdaroğlu, Yunan basınını sevindirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye "kuzu gibiydi" diyerek dil uzatması, Yunan basını tarafından manşetlere taşındı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2021 12:13 GÜNCELLEME 04.11.2021 07:21 DÜNYA
Erdoğan'a 'kuzu' diyen Kılıçdaroğlu, Yunan basınını sevindirdi
Erdoğan'a 'kuzu' diyen Kılıçdaroğlu, Yunan basınını sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile G20 kapsamında Roma'da bir araya gelmesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmişti.

Dün grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan için "kuzu" yakıştırmasını kullanarak, İskoç yetkililerin Türkiye'ye yaptığı terbiyesizliği göz ardı etmiş ve Cumhurbaşkanı'nın sadece poz vermek için gittiğini öne sürmüştü:

"Biden'la görüşüyor ve Türkiye'ye geliyor. Türkiye'ye gelince de çok farklı bir tablo ortaya çıkıyor. 180 derece karakter değişmiş. Biden'ı görünce yüzü gülüyordu. Türkiye'ye gelince çatık kaşlı, tehditler, gözaltılar, hapisler, yalanlar, iftiralar. Dışarıda tam bir kuzu, Biden'ı görünce gözleri gülüyor. Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşılaştı mı? En büyük derdi 'Acaba ben onunla bir saat oturabilir miyim.' 'Acaba onunla bir fotoğraf çektirebilir miyim?' 'Acaba onunla tokalaşa bilir miyim?' Şu geldikleri hale bak. Utanmaz mısınız böyle bir şeyden? Bu devletin itibarı yok mu? Bu devletin bir saygınlığı yok mu?"

YUNAN BASININA MALZEME VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan için kurduğu hadsiz sözleri, Yunan televizyonu SKAI tarafından manşetten verildi.

Televizyonun İstanbul muhabiri canlı yayınına bağlanarak Türkiye'deki son gelişmeleri aktarırken, aynı televizyonun internet sitesinde haber manşetten verilerek, "Muhalefetten Cumhurbaşkanına şiddetli saldırı" ifadesi kullanıldı.

PEKİ ERDOĞAN VE BIDEN NEDEN ROMA'DA GÖRÜŞTÜ

Aslında iki liderin görüşmesi, Glasgow'da yapılacaktı.

Ancak İskoç makamları, Türkiye'nin istediği güvenlik protokollerinin çoğunu karşılamayacağını belirtince, ziyaretin iptaline karar verildi.

Türk heyeti de durumu ABD'li yetkililere iletti ve Erdoğan-Biden zirvesi Roma'ya alındı.

Glasgow'da güvenlik protokolü krizi! Erdoğan görüşmelerini iptal edip Türkiye'ye döndüGlasgow'da güvenlik protokolü krizi! Erdoğan görüşmelerini iptal edip Türkiye'ye döndü

Hatta konu İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a da iletildi. Johnson'ın çabalarıyla pürüzün aşılacağı düşünülürken, İskoç yetkililer kararda ısrar etti.

Halbuki Türk heyeti, Biden'a uygulanacak protokole benzer bir talepte bulunmuş, Roma'da uygulanan mevcut koşulların aynısının devam etmesini istemişti.

ERDOĞAN: BU ÜLKEMİZİN İTİBARIYLA İLGİLİ BİR MESELE

G20 Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, yaşanan kriz ile ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

"Glasgow'da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği konulu Liderler Zirvesi için talep ettiğimiz güvenlik protokolü standartları vardı. Bunlar uluslararası bütün ziyaretlerimizde bize ve diğer bütün liderlere her zaman uygulanan protokoldeki standartlardı. Ancak bize bunların son anda karşılanamayacağı söylendi. Daha sonra bizim geri çevrilen talebimizdeki standartların başka bir ülke için istisnai olarak sağlanabildiğini öğrendik. Bu diplomatik teamüllere de uymuyordu. Bunu kabul edemezdik. İlgili birimlerimiz net bir duruşla görüşmelerini sürdürdü. Sağ olsun Boris Johnson da süreçle ilgilendi. İlk başta sorununun çözüldüğünü ifade etti. Fakat son anda bize geri dönüp İskoçya tarafının zorluk çıkardığını söyledi. Taleplerimiz yerine getirilmeyince biz de Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Nihayetinde bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi. Biz milletimizin itibarını korumakla mükellefiz. Hiçbir yerde ülkemizin saygınlığına, izzetine halel gelmesine müsaade etmeyiz. Daha adil bir dünyayı ancak eşitlikçi bir yaklaşımla kurabileceğimizi de böylece bir kez daha göstermiş olduk."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan sevindiren Cehape, bunların dedeleride Adalar Denizini ve Batı Trakya'yı Yunan'a peşkeş çekmişti..
    Cevapla
  • mismilli 2 yıl önce Şikayet Et
    bay kemal sen ABD'nin proje adamısın. kaset tezgahı ile bir amaç için (türkiyeyi bölmek) getirildin. oradan aldığın emirle HDP ile birlikte tezkereye HAYIR dedin ne ayak şimdi böyle konuşuyorsun. yav seni bilen biliyorda ALLAH CC. körü körüne CHP diyen insanlarımıza hidayet versin idrak kabiliyetini arttırsın. doğru karar vermelerini nasip etsin.
    Cevapla
  • _(1453)_ 2 yıl önce Şikayet Et
    adam REİSİN karşısında okadar ezik duruma düşmüş ki yatıp kalkıp yenilgiye doymayan pehlivan gibi dayak yedikçe rakibine saldırıyor utanma yok rezil adam sen kimi övüyorsun abd başkanını kime kuzu diyorsun türkiye cumhuriyetı cumhur başkanına sana yazıklar olsun.
    Cevapla
  • omerex 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam bildiğin sayın Erdoğan karşısındaki kendisinden bahsetmiş!!!!! Sayın Erdoğan karşısında senin ne kadar ezildiğini seni adam yerine bile koymadığını cümle alem biliyor....
    Cevapla
  • omerex 2 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli ecevit diyorum başka bişey demiyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR