Biden direkt Erdoğan'a söylemiş: Ben olsaydım bu sorunların hiçbiri olmazdı

Erdoğan ile Roma'da bir araya gelen Biden, görüşmede, Türkiye ile ilişkileri rayına oturtma sözü verdikten sonra, "Ben eğer şu geride kalan 7 yıl boyunca Başkanlık koltuğunda oturuyor olmuş olsaydım, bu sorunların hiçbiri olmazdı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2021 06:46 GÜNCELLEME 04.11.2021 08:47 DÜNYA
Biden direkt Erdoğan'a söylemiş: Ben olsaydım bu sorunların hiçbiri olmazdı
Biden direkt Erdoğan'a söylemiş: Ben olsaydım bu sorunların hiçbiri olmazdı

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, G20 kapsamında İtalya'daki Biden-Erdoğan görüşmesinin detaylarını yazmaya devam ediyor.

Roma'ya giden kafilede yer alan Acet, dün Haber7 için kaleme aldığı yazıda, iki liderin görüşmesinin ana maddesinin F-16'ların tedariki ve modernizasyonu olduğunu belirtmiş ve Biden'ın F-16'lar için Erdoğan'a "Çok kısa zamanda netice alamayabiliriz. Biliyorsunuz iki farklı bölümden, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçiyor. Malum, durum 50-50 ama ben elimden geleni yapacağım" dediğini aktarmıştı.

Erdoğan'ın görüşmedeki havadan memnun kaldığını belirten Acet ayrıca, toplantının süresiyle ilgili yapılan tezviratlara değinerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz Roma'da iken, bu görüşme için Amerikan makamlarının 20 dakika ayırdığı yönünde bir takım tezviratlar yapılmıştı. Ama işin gerçeği görüşme 70 dakika sürdü. Erdoğan'ın bize anlattığına göre, Biden'ın protokol ekibi, birkaç kere içeri girip görüşmenin tamamlanması yönünde girişimde bulunmuşlar. Ancak Biden, onlara kaş göz hareketi yaparak görüşmeye devam etmek istediğini iletmiş."

"SON 7 YILDA BEN OLSAYDIM BUNLARIN HİÇBİRİ YAŞANMAZDI"

Bugün ise Yeni Şafak'ta kaleme aldığı yazısında Acet, iki liderin görüşmesinden yeni bir detayı daha anlattı.

Biden'ın Türkiye ile ilişkileri düzeltme sözü verdiğini kaydeden Acet'in yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"İkili ilişkilerdeki sorunların değerlendirildiği bölümde Joe Biden, döneminde Türkiye ile ilişkileri rayına oturtma sözü verdikten sonra çok ilginç bir cümle kuruyor:

'Ben eğer şu geride kalan 7 yıl boyunca Başkanlık koltuğunda oturuyor olmuş olsaydım, bu sorunların hiçbiri olmazdı.'

Bu cümleyi ilginç kılan, geride kalan o 7 yılın içerisinde sadece rakibi Trump döneminin değil, Biden'ın yardımcılığını yaptığı Obama'nın ikinci döneminin de zikredilmiş olması.

Mevcut ABD Başkanı'nın sadece Trump'a değil, ilişkilerin kötüleşmesinin sorumlularından biri olarak Obama'ya da göndermede bulunması hayli dikkat çekici bir durum.

Demek ki Biden, 15 Temmuz darbe girişimi dâhil, Türk/Amerikan ilişkilerini ciddi şekilde zehirleyen pek çok anti-demokratik girişimle alâkalı olarak kendisinin bir suçunun olmadığı konusunda Erdoğan'ı ikna etmek istemiş.

2019 sonunda New York Times editörlerine konuşurken Erdoğan'ı muhalefetle işbirliği yaparak görevden uzaklaştırma vaadinde bulunan bir ismin bunu söylediğini düşünmek, 'Ne kadar inandırıcı' sorusunu beraberinde getiriyor olsa da, böyle bir yaklaşımın muhatabının güvenini kazanma anlamında iyi bir taktik olduğu su götürmez."

Acet'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyor son 7 yıl koltukta otursaydı bu sorunlarınhiç biri olmazdı ,çünkü türkiye diye bir devlet kalmazdı ,kendine göre
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    abd Türkiye ilişkileri ne zaman normalleşme gösterecek bilmiyoruz aslında Trump da biden de bilmiyor. .çünkü abd şu an derin devlet tarafından yönetiliyor. Trump cia başkanını değiştirdi yine olmadı. .cia yida derin abd yönetiyor. .derin abd devleti şunu istiyor Türkiye'ye silahlı müdahale ve parçalama ama bunu yapacak cesaret ve gücü derin abd kendinde göremiyor..bekleyip zayıflatma çabaları gösteriyor. ..niye derseniz. .eski osmanlı drilirmi dirilir...bir gün gelir inşallah Türkler yeniden dünyaya hakim olur. Osmanlı'da olduğu gibi özgür dünya ve adaletini sadece biz sağlarız. .sömürmeden öldürmeden.
    Cevapla
  • Bulent 2 yıl önce Şikayet Et
    TURKİYE yisorunlarla sersemletip yormaya çalışıyorlar T.C. ALLAH tan farkında dogrudiyon
    Cevapla
  • kaplan. 2 yıl önce Şikayet Et
    konuşana bak birde sıfatına.
    Cevapla
  • Bulent 2 yıl önce Şikayet Et
    YANİ ekonomik ve askeri güç konusturuyor DEMEKKİ lazım olan bunlar FİZİKİ GUC. !!
    Cevapla
  • Nuh Mermer 2 yıl önce Şikayet Et
    yani seni devirmenin bir yolunu mutlaka bulurdum demek istemiş melun
    Cevapla
  • Smt 2 yıl önce Şikayet Et
    Biden bile birşey yapamaz Abd nin ipi senatodaki üç beş senatorun tekelinde. Onlarında ipi küreselci baronların elinde onların ucuda yahudi misyonerliğine hizmet ediyor.Durum böyleyken kimse kimseyi kandırnasın. Türkiye bu durumu çok iyi bilmeli ve ona göre davranmalıdır. Çünkü Abd diğer ülkeler gibi basit bir yapıyla yönetilmiyor. Çok farklı çook...
    Cevapla
  • Bulent 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölge devletleri İsrail ve ABD bin yanında olmasa ABD bir hiç tir
    Cevapla
  • ilker 2 yıl önce Şikayet Et
    cok fazla film izleme:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR