Macron'dan geri adım: Üzüntü duyuyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Cezayir'e yönelik yaptığı açıklamaların neden olduğu "polemiklerden" ve "yanlış anlaşılmalardan" üzüntü duyduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2021 08:52 GÜNCELLEME 10.11.2021 08:52 DÜNYA
Macron'dan geri adım: Üzüntü duyuyorum
Macron'dan geri adım: Üzüntü duyuyorum

Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Macron'un, Cezayir'in ulusuna, tarihine ve egemenliğine saygı duyduğu kaydedildi.

Macron'un Cezayir'e yönelik yaptığı açıklamaların neden olduğu "polemiklerden" ve "yanlış anlaşılmalardan" üzüntü duyduğu ifade edilen açıklamada, Macron'un, Fransız ve Cezayir halkının yararı ve Libya başta olmak üzere bölgesel sorunlara çözüm bulmak için iki ülkenin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiği vurgulandı.

Macron'un 12 Kasım'da başkent Paris'te düzenlenecek Libya konulu uluslararası konferansa Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'u davet ettiği belirtilen açıklamada, Cezayir'in bölgede önemli bir aktör olduğu kaydedildi.

Le Monde gazetesinin 2 Ekim'deki haberine göre, Macron, Cezayir tarihinin gerçeklere dayalı olmadığını ve Fransa'ya düşmanlık üzerine inşa edildiğini öne sürmüş, Osmanlı'nın ülkedeki hakimiyetini "sömürge" olarak tanımlamıştı.

Macron'un bu açıklamaları Cezayir'de hem resmi hem de sivil kanattan tepkiyle karşılanmıştı.

Cezayir yönetimi, Macron'un söylemlerine tepki olarak 3 Ekim'de hava sahasını Fransız askeri uçaklarına kapatmış ve ardından Cezayir'in Paris Büyükelçisi Muhammed Anter Davud'u istişare için ivedilikle ülkeye çağırmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezayirde öldürdüklerini diriltip dirilttirdikerin özürünü kabul ederse kabul. Ne garib dünya Ahmeti öldür Aliden Alinin yaratıcısından özür dile....Ne diyelim etme bulma dünyası....
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    ibb yönetimi gibiler
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransızcayı da resmi dil olmaktan çıkarıyorlar. Malum sömürgelerinizde zorla fransızca öğretmeye başlıyorsunuz ya.
    Cevapla
  • Mustafa T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım Libya ve Cezayir bu tuzağa düşüp yine bize sırt döneceklermi. Eğer öyle olursa bu sefer daha beter olurlar umarım...
    Cevapla
  • Bozkır40 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi sömürgeciler. Arpan azaldımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR