İşgal edilecek kentlerin haritasını yayınladılar

Ukrayna Savunma İstihbarat Ajansı, Rusya'nın ocak sonunda Ukrayna'ya saldırmayı planladığını öne sürerek, saldırının nerelerden ne şekilde yapılacağına dair detayları paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2021 11:42 GÜNCELLEME 22.11.2021 12:44 DÜNYA
İşgal edilecek kentlerin haritasını yayınladılar
İşgal edilecek kentlerin haritasını yayınladılar

Son zamanlarda Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği söylentileri iyice arttı.

Geçtiğimiz hafta ABD istihbaratı, Moskova'nın, Belarus-Polonya sınırındaki kargaşayı fırsata çevirerek Ukrayna'yı ele geçirebileceği konusunda Avrupa'yı uyarmış, ancak Kremlin bu iddiaları reddetmişti.

ABD istihbarat yetkilileri: Rusya, Ukrayna'yı işgal edebilirABD istihbarat yetkilileri: Rusya, Ukrayna'yı işgal edebilir! Kremlin'den yalanlama

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı Ukrayna Savunma İstihbarat Ajansı Başkanı Kyrylo Budanov, uluslararası basına önemli bilgiler verdi.

Rusya ile aralarında doğu sınırında artan gerginliğe değinen Budanov, Moskova'nın saldırı planlarından bahsetti.

Sınırda 92 bin kişilik Rus kuvvetinin olduğunu kaydeden Budanov, "doğuda hava saldırıları ve topçu ateşiyle, Odessa ile Mariupul'da da amfibik gemilerle saldırılar olacak. Belarus üzerinden de küçük bir saldırı olabilir" dedi.

Ukrayna istihbaratı da olası işgalin nerelerden nasıl yapılacağına dair bir harita yayınladı.

Ocak-Şubat aylarındaki sert hava koşullarının, Rusları bir saldırıdan hiçbir şekilde caydırmayacağı ifade edilirken, istihbaratın başındaki isim olan Budanov, Amerikalılarla benzer istihbarata sahip olduklarını söyledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • BLAUBERG 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ki taraf falan olmasın.Karışmasın.yorum dahi yapmasın.Yeter suriye, ırak tan çektiklerimiz 10 yıldır.40 milyar dolar suriyeliler için harcadık onlar için.bence daha fazladır da.Peki ne oldu.Faturası kime kesildi.ceremesini kim çekiyor.lütfen karışma reis.
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada alınacak çok İBRETLER VAR. 2 kardeş DEVLET ve 1 Mileti Batılılar nasıl BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİYOR, burada ap acık gözüküyor, Bu yüzden bizde aklımızı başımıza alalım Yoksa Adamlar öyle algı yapıyorki KARDEŞİ KARDEŞE ÖLDÜRTÜYOR.
    Cevapla
  • Mal AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ve Rus halkları kardeş değildir Ruslar Holodomorda 8 milyon Ukraynalıyı kontrollü biçimde açlıktan öldürmüştür tarih bilginiz yoksa yorum yapmayın
    Cevapla
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu 10 senedir savaş geliyor diyorum. Savaşı çıkaracağım sonunda...
    Cevapla
  • Türkiye 2023. 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydi yürü be Putin, dinsizin hakkından imansız gelir, derler anlaşılan sen bu işe baş koydun, bu kışa, sen yapmazsan, batının er geç sana yapacağını biliyorsun, ondandır yürü be bol şanslar,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • SIHA 2 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum bak git....
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun sen Allah aşkına ya ? Türkiye Ukrayna’yı destekliyor farkında mısın ? Savunma sanayii olmak üzere pek çok alanda işbirliği yapılıyor sen kalkmışsın Rusya’ya resmen Ukrayna’yı işgal et diyorsun. Ne tuhaf insanlarsınız ya. Putin Ukrayna’yla yetinecek mi sanıyorsun sonra ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR