Ukrayna: Türkiye bizden hava savunma sistemi satın aldı

Ukrspecexport Genel Müdürü Vadym Nozdrya, Türkiye'nin Ukrayna'dan S-125 (NATO'daki adı: SA-3 Goa) hava savunma füze sistemini Eylül 2020'de tedarik ettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.11.2021 08:05 GÜNCELLEME 15.11.2021 16:26 DÜNYA
Ukrayna: Türkiye bizden hava savunma sistemi satın aldı
Ukrayna: Türkiye bizden hava savunma sistemi satın aldı

"Türkiye-Ukrayna Savunma Sanayii İşbirliği" adlı panel, Saha Expo Fuarı kapsamında gerçekleştirildi.

BAYKAR Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Defence Technology LLC Ticaret Direktörü Pavlo Bukin, Ukrspecexport Genel Müdürü Vadym Nozdrya ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz katılım sağladı.

"GEÇEN SENE TESLİM ETTİK"

Panelde, Türkiye tarafından Ukrayna'dan tedarik edilen sistemlere değinen Nozdrya, Türkiye'nin Ukrayna'dan S-125 Hava Savunma Füze Sistemi aldığını belirtti. 2020 Eylül'ünde teslim edilen sistem, acil ihtiyaç kapsamında tedarik edildi.

S-125 (NATO'DAKİ ADI: SA-3 Goa) SİSTEMİ NEDİR?

SSCB zamanında geliştirilen S-125, Orta Menzilli Hava Savunma Füze Sistemidir. Sistem tarafından kullanılan katı yakıtlı hava savunma füzeleri, radyo dalgaları aracılığıyla hedefe yönlendirilmektedir.

S-125, zamanla birçok modernizasyona tabi tutulmuş ve farklı konfigürasyonları geliştirilmiştir. Ukrayna merkezli Aerotechnica şirketi, 2010 yılında S-125-2D Pechora adlı modernize edilmiş bir S-125 konfigürasyonunun lansmanını gerçekleştirmiştir. Katı hal dizinli yeni bir radar sistemine sahip olan S-125D-2D, modernize edilen füzeler ile 40 kilometrelik angajman menziline sahiptir.

S-125D-2D, menzil açısından Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan MIM-23B HAWK Hava Savunma Füze Sistemi ile benzer bir performans göstermektedir.

KAYNAK : SavunmaSanayiST
YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete İslam alemine hayırlı olsun, Türkiye fransızlaşıyor her gün bir kelimemiz gidiyor, Fransa'da bir Türk kelime yok, hacı Tayyip Erdoğan emmimin dediği gibi Türkçemize sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Huseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Saygısızlık yapmayın Tayyip emmi dediğin kişi bir cumhurbaşkanı.haddimizi bilelim ki deger gorelim
    Cevapla
  • Alpis 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bizim icerdeki ler engellemesinnturklrr herseyinuretir muhalefet herseye maydanoz oluyor üretmeyi hazmedemiyorlar amarika tüm.dunya karşıda bizdekilere ne oluyor asil.ac kalırız ama vatansiz olmaz ne chp.nevip nede hdp saadet bunlarin öyle bir dergide yok koltuk savaşı gelseler batarız,valla allahim.nasip etmesin bu devlet geldi geleli çok güzel şeyler ureti ASELSAN ve diğer fırlar ellerine sağlık insaalh herseyimiziburetecez tabin2023 almalıyız vatan darbecilere teslimmetmmeliyiz ulkemizonyoksa amarika israil yunan hepsi ac kurt gibi bekliyor allahim.icerdeki disardaki hsinlere firsat vermesin
    Cevapla
  • Bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Ege adaları 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl tehlike ege de , egede bir savaş çıkarsa rusyanı s400 lerinede güvenemeyiz, ACİİİİİLEN "HİSAR HAVA SAVUNMA SİSTEMİMİZİ" dahada geliştirip ege adalarına konuşlansırmalıyız , ege savaşında hiçbir ülkeye güvenemeyiz,, bu NATO dur, şu rusyadır ,yok bu müttefiktir, şu dosttur, unutmayalım ki ülkelerin dostları olmaz, çıkarları olur, ve zayıf bir TÜRKİYE , hem natonun hem de rusyanın işine gelir
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberin yok herhalde siper envantere girmek üzere
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim siperler var .Geçiş süreciyse bu hemen bizimkileri kullanılır hale getirmek ülkemiz için çok önemli.Dış ülkeler hiç güven vermiyor.
    Cevapla
  • Ramazan kulun 2 yıl önce Şikayet Et
    Alavere dalavere ukraynaya bas para ne istiyorsan yaparlar hele bayanlar köle gibi ne istersen ama ne istersen yaparlar o kadar söylüyorum bu ukrayna milleti kemiksiz dostlar fazla güvenmemek gerekir
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Alavereymiş, sen ne anladın acaba..? Anladığın şu ki , bu konulardan anlamıyorsun..o yüzden boşa yazma..aklın uçkurunda olduğu için insanlarıda öyle görüyorsun...ayıp ayıp
    Cevapla
  • M ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sende para karşılığı aynısını yaparsın kişi kendinden bilir işi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR