Suriye'de basılan kitapta Peygamber Efendimiz ve ailesine hakaret!

Suriye'deki Cerablus, El Bab ve Kubbesin ilköğretim okullarında okutulan bir kitapta, Peygamber efendimiz ile ailesine hakaret içeren tasvirlere yer verildi. İstişraf Derneği’nin dağıttığı kitap ile ilgili dernekten özür açıklaması yapıldı

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2021 13:47 GÜNCELLEME 27.11.2021 14:03 DÜNYA
Suriye'de basılan kitapta Peygamber Efendimiz ve ailesine hakaret!
Suriye'de basılan kitapta Peygamber Efendimiz ve ailesine hakaret!

Fırat Kalkanı sınırları dahilindeki Cerablus, El Bab ve Kubbesin bölge ilköğretim okullarında okutulan kitaplarda Peygamber efendimize ait tasvirlere yer verildi.

Hazreti Fatıma'nın tesettürsüz, Hazreti Muhammed'in ise kot pantolonlu olarak tasvir edildiği kitaplar, bölge sakinlerinde büyük infiale sebep oldu. İstişraf Derneği'nin dağıttığı belirtilen kitaplarla ilgili söz konusu dernekten açıklama yapıldı.

SKANDAL, CERABLUS’TA İNFİALE YOL AÇTI

Suriye'deki çocuklara İstişraf Derneği tarafından dağıtılan ve bölge genelinde okutulan kitapların denetlenmeden çocuklara ulaştırıldığı belirtildi.

Hazreti Fatıma validemizin çocukken okul servisi ile eve dönüşü ve ev içerisinde farklı görsellerinin kullanıldığı kitap içeriğinde Peygamber efendimizin yüzü ile tasvir edildiği ortaya çıktı. Skandalın ortaya çıkması üzerine kitaplar toplatılarak şehir meydanında yakıldı. Halk konuyla ilgili büyük tepki gösterdi.

DERNEK'TEN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Kitabı hazırlayan İstişraf Eğitim Araştırma ve Danışmanlık Merkezi konuyla ilgili bir özür mektubu yayınladı. Mektupta, "Hz. Peygamber'in siyeri ile ilgili müfredat kitaplarından birinde meydana gelen, istenmeyen hata nedeniyle özgür bölgelerdeki Suriye halkından içtenlikle özür dileriz. Bakanlıktan gelen tashihler yapılmış ancak onların bilgisi dışında tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek bakanlığın bilgisi olmaksızın baskıya gönderilmiştir. Merkezde, özellikle kontrol ettikten sonra bu istenmeyen hatadan merkezdeki gözetim ekibinin sorumlu olduğu tespit edildiğinden, telif sürecinde meydana gelen yanlış anlamada bir kasıt olmadığını teyit ediyoruz. Bakanlıktan gelen tashihler yapılmış ancak onların bilgisi dışında tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek bakanlığın bilgisi olmaksızın baskıya gönderilmiştir. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu hatayla hiçbir ilgisi yoktur. Bu aşamada, teknik ve bilimsel olarak tüm yönleriyle hazırlanan müfredatı bir kez daha teyit etmek için yeni bir denetim sürecine başladığımızı ifade ederiz” ifadeleri yer aldı.

RESİMLER İLE İLGİLİ TAKİP KARARI

Cerablus Yerel Meclis Başkanı Muhammed Muhammed, olaya ilişkin tahkikatın başladığını ve bu durumun büyük üzüntüye yol açtığını söyledi.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Nevzat şeker 2 yıl önce Şikayet Et
    Bune sebep olan bu şekilde basan matbacıyı ve tüm hain dinsizlerin Allah kahretsin gaya çukuruna atsın inşallah kısas olmalı
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dernek de neyin nesidir? Arkasında kim vardır? Öyle, pardon ile geçiştirilecek bir konu değil bu.
    Cevapla
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    iyide o kafir dernek denen yavudiler hicmi kitabı incelememişlermi gecin bunları israil 2 kuruş para verdi onlarda bastrıp dagti siz kiminle alay ediyirsnz alcaklar haydi ordan yavudiler allah sizleri kahr etsin alcak nausuuzlar
    Cevapla
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi halkini emkem kuyruklarinda bombalayan Asad cani zaten ceheneme! bir de hz. Peygambere bu decallin saygisimi olsun. bu suyfan soyundan gelen. Mehdi (a.s.) bunun isine hayatina son verecek. hadisleri okuyun.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Papanın ziyareti meyvesini veriyor, müslümanların uykusu ağır, maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR