Dini kitaplar üzerinden provokasyon! Hepsi yakıldı, özür açıklaması geldi

Fırat Kalkanı bölgesinde dağıtılan ilkokul kitaplarında, Peygamber Efendimizin ailesine hakaretler içeren görseller yer aldı. Yapılan incelemeler sonrasında, işin arkasından yine provokasyon çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2021 07:36 GÜNCELLEME 27.11.2021 14:04 GÜNCEL
Dini kitaplar üzerinden provokasyon! Hepsi yakıldı, özür açıklaması geldi
Dini kitaplar üzerinden provokasyon! Hepsi yakıldı, özür açıklaması geldi

Fırat Kalkanı bölgesindeki Cerablus, El-Bab ve Kubbesin ilköğretim okullarında okutulan bir kitapta, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) ile ailesine hakaret içeren tasvirlere yer verilmesinin arkasında provokasyon çıktı.

SONRADAN DEĞİŞTİRİLMİŞ

Skandal kitapların tek tek yakılması sürerken, kitabın izin alındıktan sonra baskı aşamasında değiştirildiği gerçeği ortaya çıktı.

Kitaptaki görsellerin, Türkiye'de yapılan inceleme aşamasında olmayıp ilgili genel müdürlüğün bilgisi dışında yayınevi tarafından basım aşamasında ilave edildiği tespit edildi.

YAYINEVİNDEN ÖZÜR

Söz konusu kitabın basımından sorumlu yayınevi tarafından yapılan açıklamada da hatadan merkezdeki gözetim ekibinin sorumlu olduğu, tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek baskıya gönderildiği duyurulmuştu. Şimdi görselleri değiştiren kişi ve kişiler için inceleme sürüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gaziantep Valiliği'nden konuyla ilgili, "Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır" açıklaması yapıldı.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Mahmut Özay
YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    evinize bedava İncil getiriyorlar ..bu gibi kitabevleri hepsi misyonerlerin..araştırmadan birine kitap bastırıp sonra soruşturma yapılıyor. .bence bu kitabeviyle anlaşan memurlar da suçlu
    Cevapla
  • Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Çekin ipini haddini bilsin
    Cevapla
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Kasıtlı yapılmıştır kesinlikle uçurun kafasını
    Cevapla
  • rıdvan 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi vakıf acıklayın da bilelim din ve vatan düşmanlarını
    Cevapla
  • hursit dilaver 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saf olmayın onlar burada halledilmiştir de orada anlaşılınca kıvırtma seansları başlamıştır..bakın bildiri bile çok hafıf inceleme başlatıldı . ilgili görevden alındı falan.hiç bir şey olmayacak. minareyi çalan yolunu bilir. bakın hep el çektirilir, araştırma yapıılır ama sonunda gebe,ne aynı kişiler yerine geçer. bizim devlet memurları kanunu ismet paşa yaptı onun için asla değiştirilemez ve bütün memurlar da cHP yi ve ismet paşayı sever.. kusra bakmayın böyle züim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR