Elon Musk bu defa korkuttu: Eğer yapmazsanız medeniyet çökecek!

Ünlü milyarder Elon Musk düşen doğum oranlarının büyük bir risk olduğunu belirterek "Nüfustaki artışın kontrolden çıktığını sanıyorlar ancak bunun aslında tam tersi yaşanıyor. Lütfen sayılara bakın. Eğer insanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek. Bu dediklerimi not alın" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 08:39 GÜNCELLEME 08.12.2021 08:41 DÜNYA
Elon Musk bu defa korkuttu: Eğer yapmazsanız medeniyet çökecek!
Elon Musk bu defa korkuttu: Eğer yapmazsanız medeniyet çökecek!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk doğum oranlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. The Wall Street Journal'in düzenlediği 'CEO Konseyi' toplantısına katılan ünlü milyarder 'Tesla Bot'un dünyadaki işgücü sorununa çare olup olamayacağının sorulması üzerine "Bence medeniyetin karşı karşıya olduğu en büyük risk düşük ve hızla düşen doğum oranlarıdır" dedi.

Akıllı kişiler dahil bazılarının dünyanın çok kalabalık olduğunu düşündüğüne dikkat çeken Musk "Nüfustaki artışın kontrolden çıktığını sanıyorlar ancak bunun aslında tam tersi yaşanıyor. Lütfen sayılara bakın. Eğer insanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek. Bu dediklerimi not alın" ifadelerini kullandı.

'SÜPER UZUN' YAŞAMA KARŞI

6 çocuk sahibi olan Musk nüfus büyümesinin önemine dikkat çekerken insanların uzun yaşaması konusunda ise farklı bir düşünceye sahip. İnsanların 'süper uzun' yaşamaya çalışmaması gerektiğini belirten Musk "Bence ölmemiz önemli. İnsanlar genelde fikirlerini değiştirmeden ölüyor. Eğer sonsuza kadar yaşarsak yeni fikirlerin kabul edilmediği katı bir topluma dönüşebiliriz" dedi.

Dünya nüfusu son 60 yılda 3 milyardan 7.9 milyara ulaşsa da Musk'ın dediği gibi doğum oranlarında düşüş yaşanıyor. Dünya Bankası verilerine göre 1964'ten bu yana aralıksız bir şekilde küresel doğum oranı düşüyor.

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    aha gördün mü yine islamın insanlara öğütlediğini senin gibi bir kafirin ağzından duyduk. İslam ne diyr insanlar arsında ırk, renk ayrımı yoktur. o zaman yeni çocuk doğurmadan evvel şuan afrikada yemende açlıktan ölen çocuklara yardım etsenize o çocukları kurtarsanıza bakın onlarda insan insanlığın devamını onlarda sağlayabilirler yoksa sen sadece kendi yurttaşlarından mı bahsediyordun. hiç insancıl değilsin musk
    Cevapla
  • Emrah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şebek sizin de isteğiniz bu ya
    Cevapla
  • Bacar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar bunlar. Bunlarin her soylediklerinin altinda bir seytanlik vardir mutlaka. Ayni takimdan biri, dunyanin nufusu cok fazla, aşılarla %15 düşürebiliriz diyor. Bu da başka. Yine dunyanin basina ne coraplar orüyorlar acaba.
    Cevapla
  • vtd3434 2 yıl önce Şikayet Et
    her 6 ayda bir ölümsüzlük iksiri sıvı oluyorlar ne çökmesi :)
    Cevapla
  • Abdurrahman Demirel 2 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda adam çok haklı doğum oranın düşmesi bizim için de kötü olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR