Kabine Toplantısı ne zaman, bugün mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret zammı için...

Kabine toplantısının gerçekleştirileceği tarih, yoğun gündem nedeniyle vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda ekonomi, dış temaslar ve koronavirüs salgının son durum masada olacak. Özellikle asgari ücret komisyonunun ikinci kez toplanacak olması sebebiyle gözler toplantı sonrası yapılacak açıklamaya kilitlendi. Peki Kabine toplantısı ne zaman, bugün mü? İşte toplantıda ele alınacak bütün başlıklar...

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 10:22 GÜNCELLEME 08.12.2021 10:22 GÜNCEL
Kabine Toplantısı ne zaman, bugün mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret zammı için...
Kabine Toplantısı ne zaman, bugün mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret zammı için...

Katar ziyareti sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oldukça yoğun bir diplomatik süreçten geçiyor. Önceki gün Esenboğa Havalimanı’na Cumhurbaşkanı’nı, yardımcısı Fuat Oktay karşılamıştı. Erdoğan’ın yurda dönmesiyle beraber belirli zaman aralığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nın bugün yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Diğer yandan, toplantıda hangi gündem maddelerinin konuşulacağı ve hangi kararlar alınacağı da vatandaşın ilgisini çekiyor. Ankara'da gerçekleştirilecek toplantıda, diğer Kabine toplantılarından farklı olarak asgari ücret zammı da gündemde olacak. Peki Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte toplantıyla ilgili yaşanan son gelişmeler ve tüm detaylar...

Kabine Toplantısı ne zaman?

2 hafta aralıklarla düzenlenen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı, 8 Aralık Çarşamba günü (bugün) düzenlenecek. Başkentteki Külliye’de düzenlenecek toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı Fuat Oktay dahil olmak üzere 17 Bakan katılım sağlayacak. Erdoğan da bu toplantıya öncülük edecek. Toplantıda, ülkenin gündemini yakından ilgilendiren meseleler ve Kovid-19 pandemisinin gidişatı konuşulacak. Kabine toplantısının ardından alınan kararlar millete sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

Bir önceki toplantıda hangi kararlar alınmıştı?

En son 22 Kasım Pazartesi günü düzenlenen toplantıda, pandemiye yönelik yeni bir tedbir alınmazken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının akabinde şöyle konuşmuştu:

“…Okullarımızda eğitim öğretim sürüyor. İşyerlerimiz çalışıyor. Sahip olduğumuz bu imkânları kullanmaya devam edebilmek için tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Aşı olmayanların ve ya aşısı eksik olanların bir an önce sağlık kuruluşlarına başvurmaları tavsiyemizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Okullarımızda eğitim öğretim 1 haftalık ara tatilin ardından tekrar başladı. Bu yılın sonuna kadar kütüphanesi olmayan okul bırakmamayı amaçlıyoruz. Attığımız bu adımların özellikle genç işsizliğin süratle atılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz…”

Asgari ücret açıklanacak mı?

Vatandaşın Kabine Toplantısı’ndan yana merak ettiği bir diğer başlık, asgari ücret meselesi. Son derece kritik kararların alındığı bu toplantılarda, bir süredir ülkenin gündeminde yer alan asgari ücret konusu da masaya yatırılabilir. Nitekim, Cumhurbaşkanı Erdoğan da iki gün önce, Katar’daki ziyareti sırasında asgari ücrete ilişkin bir açıklama yapmıştı. İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklaması…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İşçimizi zora sokmayacağız…”

6 Aralık Salı günü basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin “asgari ücret” sorusuna şu cevabı vermişti:

“Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net, masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu nihai kararla birlikte de temenni ediyorum ki sadece işçi kesiminin buradaki memnuniyeti değil, işverenin de bu alınan kararla memnun olması lazım. Çünkü hep söylüyoruz ya yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme... Şimdi bizim burada hem işçinin emeğine, işverenin de bu noktadaki yatırım gücüne ihtiyacımız var. Bu iki gücün ayakta durması bizim için büyük önem arz ediyor. İnşallah sadece bu dönemde alınacak karar değil, bir de önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak olan karar da var. Bütün bunları düşünerek bir karar vereceğiz. Bu kararla beraber yolumuza devam edeceğiz.”