Dodik: Bosna Hersek'in kaderi Erdoğan'ın elinde

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Milorad Dodik, Bosna'da artan gerilimle ilgili "Bosna Hersek'in kaderi Erdoğan, Vucic ve Milanovic'in desteğine bağlı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2022 16:13 GÜNCELLEME 20.01.2022 16:30 DÜNYA
Dodik: Bosna Hersek'in kaderi Erdoğan'ın elinde
Dodik: Bosna Hersek'in kaderi Erdoğan'ın elinde

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Milorad Dodik, Bosna Hersek'teki yerel siyasetçilerin diyaloğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'in desteğinin gerekli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"KENDİLERİNE MİNNETTARIM"

Dodik, haber ajansı SRNA'ya yaptığı açıklamada, "Erdoğan ve Vucic'in de desteklediği 'Bosna Hersek’te sorunların diyalog yoluyla çözülmesi' adımından memnunum ve bunu destekliyorum. Bunun için kendilerine minnettarım" diyerek şunları söyledi:

Avrupa basını: Savaşın eşiğinden dönüldü! Devreye Türkiye girdi, kriz çözüldüAvrupa basını: Savaşın eşiğinden dönüldü! Devreye Türkiye girdi, kriz çözüldü

"BOSNA HERSEK'İN KADERİ 3 LİDERİN ELİNDE"

"Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti sırasında, sorunların Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'in ara buluculuğuyla çözülebileceğini ifade ettim. Şimdi de aynı fikirdeyim. Bosna Hersek'in kaderi Erdoğan, Vucic ve Milanovic'in desteği ile yerli siyasetçilerin diyaloğuna bağlı. Bunun haricinde kimsenin fikri Bosna Hersek için iyi bir sonuç oluşturmayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic Beştepe'de

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersek'teki durumla ilgili bir soru üzerine, "Dayton Anlaşması'nın kabul edilebilir, kabul edilemez yönleriyle hepsi bir tarafa, fakat buradaki üçlü yapının Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü üzerindeki yaklaşımı büyük önem arz ediyor. Buradaki sıkıntıları giderebilmek için de gerek değerli dostum Vucic gerekse bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Hele hele şu anda özellikle yapılmakta olan otoban çalışmaları ve bu çalışmalar üzerindeki nüans farkları diyebileceğimiz bazı hissi yaklaşımlar var. Bu hissi yaklaşımları eğer bir kenara koyar da burada gerçekten ideal olan yaklaşımı yakalarsak ki buna biz birlikte yardımcı olalım istiyoruz. Birlikte yardımcı olmak suretiyle gerek Bosna Hersek'teki yaklaşımda Boşnaklar gerek Hırvatlar gerekse Sırplar olmak üzere üç lideri bir araya getirelim ve bu işi başaralım. Bu karara vardık. İnşallah seçimin ardından bu buluşmayı sağlayacağız. Bu buluşma belki Belgrad'da olur belki İstanbul'da olur. Bu adımı da inşallah süratle atalım diyoruz. Bu konuda mutabıkız."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • cemali 2 yıl önce Şikayet Et
    bosnanın akıllıca bölünmesi bölünmemesinden daha iyi olur. sırplar yuzde 10 topragı iade etsin ve ayrılsınlar ortaya gerçek bir boşnak devleti çıksın bu uyduruk devlet daha çok sorun ve soykırım meraklılarını cesaretlendiriyor
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    islam düşmanlarıyla dost oldu ifadesi İFTİRA yazık Reis Bosnalı kardeşlerimiz için can ve mal güvenliği için çırpınırken bu ifade İFTİRADIR Müslüman müslümana kolayca yapabiliyor
    Cevapla
  • Hayırdır ? 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse reis son günlerde tüm İslam düşmanlarıyla çok sıkı fıkı dost olmaya başladı...
    Cevapla
  • savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi be ordan
    Cevapla
  • handan 2 yıl önce Şikayet Et
    sana öyle senin bakış açın kötü fitne ondan dünya yanıyor sen neden bahsediyorsun kılıçtaroğlu terörün belini sıvıyor gıkın çıkmıyor pkk ile kol kola ya adamı böyle ters köşe yaparlar dayı
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimseyle dost olduğu falan yok. Mevcut sıkıntılar savaşa dönüşmeden çözmeye çalışıyor. İşinize geldi mi dış siyasette duygusallık yoktur dersiniz! İşinize gelmeyince dost oluyor! İşin hikmeti şu ki Kafanızın basmadığı işler hakkında boş boş yorum yapmayın.
    Cevapla
  • Mehmet 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıkı fiki olmasın da Bosna hersekli kardeşlerimize mi saldirsinlar, sence bu daha mı iyi olurdu
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yuzfen dayton anlasmasini bozmak istiyorlar ...
    Cevapla
  • Aklım Almıyor 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi de benim anlamadığım şey şu: Yıllar önce Müslüman Boşnaklar Sırplara karşı bağımsızlık mücadelesi verdi. Sonra Bosna bağımsız bir devlet olarak kuruldu. Bu sırpların zulmünden çok çektiler. Peki sırpların Bosna parlamentosunda ne İşleri var? Aynı hataları tekrarlamıyorlar mı yine. Domuzdan post bu sırplardan dost olmaz belli değil mi?
    Cevapla
  • handan 2 yıl önce Şikayet Et
    allah yadım etsin işleri zor arkadaşlar vatanımızın kıymetini iyi ama çok iyi bilelim düşmana peşkeş çekmeyelim birilerinin yaptığı gibi ihanet ittifakı gibi
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bosnada nüfus %50 Boşnak %35 sırplar %15 hırvatlar her şey açık değilmi lütfen okuyun
    Cevapla
  • varol 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosna hersek yalnızca boşnaklardan oluşmuyor. Hırvatlar ve sırplarda var nüfusları oranında parlamontada onlarında temsilcileri var.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin kendi meclisinde sırpa benzeyen hdp yok mu? sırpa benzeyen chp yok mu? sırpa benzeyen sinsi meral yok mu? Var. Oradada abddnin aparatı sırplar. Ülkelerin tipine göre aparatını seçerler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR