Yunan basınından 'Türkiye hazımsızlığı: ABD Mısır'ı da sattı

Yunan medyası ABD'nin Mısır ile imzalayacağı 130 milyon dolarlık askeri yardım anlaşmasını geri çekeceği iddiaları üzerine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2022 04:18 GÜNCELLEME 08.02.2022 04:21 DÜNYA
Yunan basınından 'Türkiye hazımsızlığı: ABD Mısır'ı da sattı
Yunan basınından 'Türkiye hazımsızlığı: ABD Mısır'ı da sattı

News Break isimli haber sitesi, Biden yönetiminin Türkiye'nin çıkarları için kendilerinden sonra 'Mısır'ı da sattığını' öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerince Joe Biden yönetiminin Mısır'a 130 milyon dolarlık askeri yardımı geri çekeceği iddialarında bulunmasının ardından ABD basınında yer alan haberlere göre, söz konusu ret kararının gerekçesi olarak ise Mısır'daki insan hakları uygulamalarına ilişkin kaygılar gösterildi.

"ABD MISIR'I SATIYOR!"

Gelen son gelişmeler Yunan basınından büyük yankı uyandırırken News Break isimli haber sitesinde, 'ABD'nin Mısır'ı da sattığı' vurgulandı. Biden hükümetinin her alanda 'Türkiye'nin önüne kırmızı halı serdiğinin' ifade edildiği haberde, "Yunanistan'a yaptıklarına benzer bir ihanet" denildi.

Yunan basını ABD'nin Yunanistan'ın çıkarları doğrultusunda faaliyete geçireceği ancak vazgeçtiği EastMed projesine de vurgu yaptı. "Yine de kendilerine güvenenlere ihanet etmekte hiçbir sakınca görmezler." ifadelerine yer verildi.

EASTMED PROJESİ NEDİR?

Avrupa'nın Rus gazına olan bağımlılığını azaltmak amacıyla, Türkiye bypass edilerek İsrail'den Kıbrıs'a ve Avrupa'ya doğal gaz tedarik yolu oluşturulması projesi yürütülüyordu. ABD; Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'in oluşturduğu konsorsiyum tarafından gündeme getirilen EastMed projesine desteğini geri çekti.

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Emekli memur 2 yıl önce Şikayet Et
    Günaydınlarrrrrr.good morningggg.Ne oldu.o zamanlar yere göğe sığdıramadığınız ABD işte.
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin çıkarları için değil tosunum, kendi çıkarı için. özelde ABD, genelde BATI sadece kendi çıkarını düşünür. Irak işgali sırasında ABD uçakları vurdukça Amerikalıların "şimdi orada şu kadar dolarlık iş sahası açıldı" diye gülleri yarılıyordu. Binlerce insanın ölmesi, yaralanması, sefil olması...asla umurlarında değildir
    Cevapla
  • karadenız 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu bızım lıderımıze yapsın gerısı gerı hemen ulkemıze doner orda da putın apısıp kalır ve turkıye yı kaybettık der baslar ahıtlar yakmaya.ama avrupa bunu hakedıyor.asırı sımarmıs ve kendılerını cok yukarda gorduler.somurduklerı ulkelerden gelen paralar azaldı.
    Cevapla
  • Sabri 2 yıl önce Şikayet Et
    At binenin, hak koruyanın.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Mısır a birşey olmaz daha karlı olarak Türkiye üzerinden hazır yapıya katılır masrafsız en kısa zamanda gazını paraya çevirir. Pocikler siz derdinize yanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR